Már gyárilag Harmony OS rendszerrel jöhet a Huawei P50 széria

0

A Huawei már korábban bejelentette, hogy áprilisban adják ki a Harmony OS 2.0 mobilos verzióját, amelyet számos korábbi készülékre lehet majd telepíteni, és minden jel arra utal, hogy a Huawei P50 modellek már gyárilag a vállalat saját rendszerével jönnek. Persze valószínűleg nem minden piacon.

Jelenleg a Harmony OS 2.0 mobilos bétatesztelése folyik, és a Huawei szerint nagyon jól állnak, ezért áprilisban meg is jelenik a kész rendszer, ami frissítés útján rengeteg készülékre jut majd el.

Az új zászlóshajók, vagyis a Huawei P50 telefonok egy friss jelentés szerint már március végén bemutatkoznak, és állítólag április 17-től lehet majd ténylegesen is megvásárolni őket. A források arról számolnak be, hogy már az új csúcsmodelleken is javában tesztelik a HarmonyOS 2.0 béta verzióját, és a készülékek valószínűleg a saját rendszerrel fognak megjelenni.

Csak egy koncepció, a végleges formaterv még nem ismert

Pontosabb részletek még nem derültek ki, de az is lehetséges, hogy csak a Kínában piacra kerülő modelleken lesz gyárilag HarmonyOS 2.0, míg a nemzetközi készülékeken EMUI 11 fog futni. Mondjuk ez nem biztos, hogy túl nagy különbséget jelent, hiszen az eddigi tesztek és tapasztalatok alapján a Harmony OS nagyon közel áll egy friss EMUI-t futtató Android 10-hez.

A hírek szerint három modellel debütál a P50 széria, lesz egy alap Huawei P50, egy Huawei P50 Pro és egy Huawei P50 Pro+. Ezek 6,1-6,2, 6,6 illetve 6,8 colos kijelzővel jöhetnek, és a Kirin 9000, valamint a Kirin 9000E processzor dolgozhat bennük. Vadonatúj kamerákra számítunk hatalmas szenzormérettel, tehát mindenképpen érdekes mobilok lesznek, a kérdés már csak az, hogy lesz-e elég alkatrésze a Huaweinek a gyártáshoz.

A Huawei szerint idén 200 milliónál is több okostelefonra juthat majd el a Harmony OS, és más gyártók számára is hozzáférhetővé teszik az új rendszert, így az ezt futtató eszközök száma 300 milliónál is több lehet 2021 végére.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid