Már most hallani érdekességeket a Sony Xperia 1 VII kameráiról

0

Szinte még meg sem száradt a tinta a Sony Xperia 1 VI mobilok dobozain, de már most elkezdtek érkezni az értesülések a következő generációról. Egy kínai bennfentes nemrég publikált néhány érdekességet és egy rendert is a Sony Xperia 1 VII kameráiról.

Azt azért indításnak gyorsan le kell szögezni, hogy ez a bizonyos szivárogtató egyelőre még nem érdemelte ki a megbízható jelzőt, vagyis az alábbiakban olvasható értesüléseket érdemes fenntartásokkal kezelni. Ugyanakkor egyáltalán nem lehetetlen, hogy emberünk beletenyerelt a tutiba, és olyan információk birtokába jutott, amelyek megállják a helyüket, legalábbis a fejlesztés jelenlegi szakaszában. Tudni kell ugyanis, hogy a mobilok a megjelenésig rengeteget változ(hat)nak, így ami most még hiteles tippnek számít, az később már elavulttá válhat.

A japán gyártó állítólag arra készül az Xperia 1 VII-tel, hogy szétbontja a vertikális kameraelrendezést, és különválasztja a telefotó modult az elsődleges és az ultraszéles látószögű egységtől. Egy ilyen átszervezés elegendő helyet szabadíthat fel az okostelefon belsejében egy 1/2,3 hüvelykes telefotó szenzor számára. Viszonyítás gyanánt a Sony Xperia 1 VI 1/3,5 colos telefotó szenzorral rendelkezik. A zoom kamera az értesülések szerint 70-200 mm-es fókusztartományt fog lefedni.

Az elsődleges képrögzítő egység belsejébe továbbra is egy 1/1,3 hüvelykes érzékelő kerül, míg az ultraszéles kamera várhatóan szintén nagyobb, 1/2,3 colos szenzorral büszkélkedhet majd. A Sony várhatóan továbbra is a kétrétegű tranzisztoros pixeltechnológiát viszi tovább mindhárom kamera esetében. A szivárogtató az írását egy merész feltételezéssel zárja, mely szerint a Sony idén nem dobja piacra a Xperia 5 VI modellt, sőt, a sorozatot teljesen megszüntetheti.

Nem igazán tudjuk érdemben megcáfolni a bennfentest, mivel egyelőre még csak híreket sem hallani az Xperia 5 VI kapcsán, így aztán tényleg megtörténhet, hogy a sorozat, legalábbis egyelőre, nem kap folytatást. Ha a szivárogtatónak igaza van, és a Sony valóban megszünteti az Xperia 5 termékvonalat, az azt jelentené, hogy a jövőben, ha csúcskategóriás Sony okostelefont akarunk majd vásárolni, szinte csak az Xperia 1 vonal marad számunkra választási lehetőségként. Ott vannak ugyan a Pro modellek is, de ezek csak egy nagyon szűk réteget céloznak.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid