Már rendelhető a Nokia drága, de nagyon ellenálló okostelefonja

0

Hamarosan megjelenik a Nokia XR20, ami a szinte elpusztíthatatlan külső borítása okán akár a legendás 3310 szellemi utódja is lehetne, az ára miatt viszont jó eséllyel nem lesz belőle slágertelefon. Mindenesetre már elő lehet rendelni Magyarországon. 

A Nokia XR20 előrendelési időszaka augusztus 23-tól szeptember 5-ig tart, már több hazai elektronikai üzlet oldalán is megtalálható a mobil. Az ára 220 ezer Ft, és az előrendelők egy Nokia Power Earbuds Lite (BH-405) vezeték nélküli fülhallgatót kapnak hozzá ajándékba.

Az XR20 egyik nagy előnye az IP68-as por- és vízálló minősítés és a MIL-STD810H katonai szabvány, vagyis mindenféle fizikai behatásnak ellenáll. A 6,67 colos, Full HD+ felbontású IPS kijelző teljesen korrekt, és a 4630 mAh-s aksi is jónak tűnik, főleg mivel támogatja a 18 W-os vezetékes és a 15 W-os vezeték nélküli töltést.

Hardveres téren viszont már nem lett annyira erős a Nokia XR20, főleg az árához képest, ugyanis a Snapdragon 480 dolgozik benne, ami a Qualcomm legolcsóbb 5G-s lapkája jelenleg. Ehhez jön 6 GB RAM és 128 GB-os bővíthető tárhely.

A Nokia masszív okostelefonja hátoldalán összesen két képrögzítő egység foglal helyet, az elsődleges modul egy 48 megapixeles konstrukció, amelyet egyetlen 13 megapixeles ultraszéles látószögű egység támogat, viszont mindkét érzékelő saját LED villanóval rendelkezik. Az előlapi kamera, amely egy középre igazított kivágásban található, 8 megapixeles fotókat képes rögzíteni.

A hardveres jellemzők közül említést érdemel még az akár 96 decibeles hangerőre képes sztereó hangszórópáros, amelyet az OZO lejátszási technológiájával is kiegészítettek. Ujjlenyomat-olvasó az oldalsó kereten található, kapunk továbbá egy testre szabható fizikai gombot, amelyhez bármilyen műveletet vagy alkalmazást társíthatunk.

A Nokia XR20 a gyártó ígéretei szerint 3 évig megkapja az új Android rendszereket, és 4 évig a biztonsági frissítéseket. Jelen pillanatban Android 11 rendszert futtat.

Forras: Nokia

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid