Úgy néz ki, nem lesz több Xiaomi Mi készülék

0

A Xiaomi MIX 4 bemutatójakor kicsit furcsának találtuk, hogy hiányzik a “Mi” márkajelzés a névből, most viszont kiderült, hogy ennek mi az oka.

A Xiaomi már a kezdetektől, a Xiaomi Mi 1 okostelefontól kezdve használta a Mi jelzést, ami utána más termékkatekóriáknál is felbukkant, például tableteknél, laptopoknál, viselhető kütyüknél, stb.

10 éve érkezett a Xiaomi Mi 1

Most viszont megerősítette a gyártó, hogy nyugdíjazzák a Mi márkát, helyette egyszerűen csak Xiaomi név alatt futnak majd a készülékek. A folyamat Kínában már megindult, és nálunk is hamarosan így futnak majd az új termékek. A Xiaomi MIX 4-hez hasonlóan az év végén érkező csúcsmodell is Xiaomi Mi 12 helyett szimplán csak Xiaomi 12 néven jöhet.

A vállalat társalapítója szerint a Mi jelző mindig is két dolgot jelentett, az egyik a “Mobile internet”, ami a termékek fókuszára utal, a másik pedig a “Mission impossible”, ami a vállalat ambícióira.

Hogy pontosan mi a változás oka, azt nem tudjuk, de valószínűleg egyszerűbb neveket szeretne a Xiaomi, és ha még emlékeztek, anno a Huawei is csinált hasonlót, amikor elhagyta az Ascend jelzőt a mobiljai nevéből.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid