Márciusban debütálhat a Huawei P60 széria

0

Friss értesülések láttak napvilágot a Huawei P60 modellek kapcsán. Ezek szerint a zászlóshajókat idén márciusban leplezik le, és egyebek mellett továbbfejlesztett kamerákkal, jobb képernyővel és nagyobb akkumulátorral dobhatják őket piacra.

Az eddigiek alapján a széria legalább két készülékből fog állni, lesz egy alapmodell és egy Pro variáns. A Huawei P60 Pro állítólag 6,6 hüvelykes, 120 Hz-es OLED kijelzővel lesz felszerelve, amelyen 3200 x 1440 pixel sorakozik majd. A Huawei P50 Pro ehhez képest 2700 x 1228 képpontot kínált a megjelenítőjén. A panel támogatni fogja az 1920 Hz-es PWM sötétítést, illetve otthonául fog szolgálni az előlapi 32 megapixeles kamerának. A képernyő a BOE gyártmánya lesz.  

Az okostelefon hátoldalán 50 megapixeles elsődleges kamera foglal majd helyet, amelynek belsejében Sony IMX888 érzékelő teljesít szolgálatot, a képrögzítő rendszer része lesz még egy 50 megapixeles ultraszéles látószögű modul, vélhetően Sony IMX858 szenzorral, ami előrelépés lesz az korábbi 13 megapixelhez képest. Nem marad le a telefotó modul sem, de ez állítólag ugyanaz a 64 megapixeles, OmniVision OV64B kamera lesz, amit eddig is használtak.

Az alapmodell esetében másfajta kamerákat alkalmaznak majd. Az elsődleges modul egy 52 megapixeles Sony IMX789 szenzor lesz, az 1/1,35 colos érzékelő 1,12 µm-es pixelekkel dolgozik majd. Munkáját egy 50 megapixeles ultraszéles látószögű Sony IMX858, valamint egy 16 megapixeles telefotó kamera segíti majd, utóbbiba állítólag egy Sony IMX351 modul kerül. Az okostelefonok kamerái a házon belül fejlesztett XMAGE képalkotó rendszerre épülnek majd, ráadásul állítólag mindkét készülék megkapja a váltakozó apertúrát, amit a Mate 50 Prón láthattunk.

A források szerint a Huawei P60 Pro belsejében Snapdragon 8+ Gen 1 chipset teljesít majd szolgálatot, egy olyan változat, amely 4G modemmel van felszerelve. Az okostelefon hardveres komponensei egy 5500 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik majd a működéshez elengedhetetlen energiát, ráadásul támogatni fogják a 100 W-os vezetékes és az 50 W-os vezeték nélküli töltést is. A P50 Pro Qualcomm Snapdragon 888 chippel és 4360 mAh-s teleppel volt felszerelve.

A Huawei P60 széria tagjai várhatóan átvesznek néhány funkciót és specifikációt a Mate 50 modellektől. Olyan dolgokra kell gondolni, mint például a Kunlun edzett üveg, ami a képernyőt fogja oltalmazni, illetve az IP68 minősítés, vagyis a telefonok ellenállóak lesznek a vízzel és a porral szemben. Mindezek mellett állítólag támogatni fogják a műholdas kommunikációt is, bár ennek az infrastrukturális alapját a BeiDou konstelláció fogja szolgáltatni, tehát Kínán kívül eléggé korlátozott lesz a támogatása. Így volt ez a Huawei Mate 50 készülékek esetében is.

A Huawei egyelőre nem hozott nyilvánosságra semmit a készülékekkel kapcsolatban, nem tett közzé premier dátumot, ám ha a most kiszivárgott márciusi start valós, akkor hamarosan újra és vélhetően még többet fogunk hallani a P60 mobilokról.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid