Más néven jön a legerősebb Huawei P40 modell, mint eddig gondoltuk

0

Már többször írtunk arról, hogy valószínűleg 3 új Huawei P40 mobilt mutatnak be március 26-án. A sima P40 és a P40 Pro kiléte eddig sem volt kérdéses, a harmadik modellt azonban, ami a széria csúcsa lesz, eddig homály fedte.

A korábbi cikkekben “Huawei P40 Pro Premium Edition”-ként hivatkoztunk a legerősebb verzióra, de valójában nem ezen a néven kerül majd forgalomba. Az egyik ismert szivárogtató, Ishan Agarwal szerint a mobil végül Huawei P40 Pro Plus 5G (vagy Huawei P40 Pro+ 5G) néven lát napvilágot pár nap múlva.

És hogy mit is fog tudni ez a készülék? A legfrissebb hírek szerint a mobil egy 6,7 colos, QHD+ (3160×1440) felbontású, 120 Hz-es OLED kijelzővel jön, a belsejében pedig a Kirin 990 5G fog dolgozni, mégpedig 12 GB RAM és 512 GB tárhely mellett. Lesz bővítési lehetőség is, ehhez a vállalat saját fejlesztésű NM kártyáját tudjuk majd használni.

A hátlapi fő kamerába egy vadonatúj, 52 MP-es Sony szenzort kerül majd, ami az eddigi legnagyobb fizikai méretű érzékelő lehet a telefonos megoldások között. A 40 MP-es ultraszéles látószögű kamera sem lesz gyenge, telefotó egységből pedig kettőt is kapunk állítólag. Lesz egy 8 MP-es, 3x optikai zoomra képes kamera, illetve egy periszkópos kamera 10x optikai zoommal. Az ötödik szenzor egy ToF mélységérzékelő lehet, az előlapon pedig egy 32 MP-es szelfikamerát találunk majd egy másik mélységérzékelő társaságában.

A további kiszivárgott jellemzők között szerepel még egy 5500 mAh-s akkumulátor, 50W-os gyorstöltés, 27W-os vezeték nélküli töltés és IP68-as vízállóság is.

A Huawei P40 Pro+ 5G állítólag 1250 euró körüli árat kap, ami átszámolva durván 442 ezer Ft.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid