Petíciót indítottak, hogy a Samsung hagyjon fel az Exynos processzorok használatával

0

A Samsung egy ideje már kétféle hardverrel is kiadja az aktuális csúcsmobiljait, egyes piacokra Snapdragon lapkás változatok kerülnek, míg más helyekre Exynos procis verziók. Ezek között azonban sokszor elég nagy eltérések mutatkoznak, ami rengeteg felhasználónak nem tetszik.

A Change.org nevű weboldalon indítottak egy petíciót, ami azt szorgalmazza, hogy a Samsung hagyjon fel a saját fejlesztésű Exynos processzorainak a használatával, ugyanis ezek jelentősen elmaradnak a Qualcomm hasonló megoldásaitól.

Számos teszt kimutatta, hogy az Exynos verziók gyengébb teljesítménnyel rendelkeznek, rosszabb üzemidőre képesek, jobban melegszenek, sőt, még fotózásban is alul maradnak bizonyos esetekben. Ez a helyzet az új Galaxy S20 modellekkel is, amelyeknek egy része Snapdragon 865-tel került forgalomba, a másik része pedig Exynos 990-nel. Előbbiek az USA-ban jelentek meg, Európában pedig az utóbbiakat lehet kapni.

Galaxy S20, Galaxy S20+ és Galaxy S20 Ultra

Egyébként nem csak a szintetikus tesztprogramok mutatnak különbségeket, valós használat közben is érezhető mindez. Sőt, egy videóban nemrég rámutattak, hogy játékokban még a tavalyi Snapdragon 855 (Galaxy S10+) is megveri a friss Exynos 990-et (Galaxy S20+), utóbbi ugyanis hamar túlmelegszik, így jóval kisebb fps-re képes.

A petíciót már 10 ezernél is többen írták alá, és percről percre növekszik a szám. Ha érdekel, akkor itt találod.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid