Egyszerűen telepíthető a Google Play Áruház a Huawei telefonokra, de senkinek sem ajánljuk!

0

Bár hivatalos megoldás természetesen továbbra sincs, pár hete érkezett egy új, és meglehetősen egyszerű módszer arra, hogy feltelepítsük a GMS nélküli Huawei telefonokra a Google alkalmazásait, többek között a Play Áruházat.

Fontos: ez tehát nem egy hivatalos módszer, mindenki csak saját felelősségre próbálja ki. Elvileg most még működik a dolog, de nincs rá semmi garancia, hogy később is fog. A telepítéshez szükséges app forrása nem ismert, és valószínűleg a Google sem nézi jó szemmel az ilyen kiskapukat.

Ha a fentiek ellenére mégis tennél egy próbát, akkor a következőket kell tenned:

  • Első lépésként le kell töltened a Chat Partner alkalmazást erről a linkről, ami 147 MB-os.
  • Telepítsd, majd futtasd az appot, és válaszd a következő opciókat: Detect Device -> Repair Now -> majd a Device Administrator ablakban kattints az Activate-re.
  • Indítsd újra a mobilt, és elvileg már működni is fog a Google Play Áruház. Jelentkezz be a Google-fiókoddal, majd le is törölheted a Chat Partner appot.

Ha azzal kapcsolatos hibaüzenetet kapsz, hogy a készüléked nem rendelkezik Play Protect tanúsítvánnyal, akkor próbáld meg az itt olvasható lépéseket követni.

A módszert a beszámolók szerint működik (vagy működött) a Huawei P40 Lite, a Mate 30 Pro és az Y7p modellek esetében is, de elméletileg minden olyan Huawei telefonhoz jó lehet, amely GMS nélkül került forgalomba. Azt azonban nem tudni, hogy meddig lesz használható, és azt sem, hogy mennyire megbízható, így mindenkinek azt javasoljuk, hogy kerülje el. Csak annak érdemes új, GMS nélküli Huawei telefont venni, aki nem ragaszkodik a Google alkalmazásaihoz.

Forrás, Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid