MediaTek processzorral még erősebb lesz az Asus ROG Phone 6

0

A kifejezetten játékos igényeket szem előtt tartó Asus ROG Phone 6 sorozat júliusban debütált, a széria Pro variánsa pedig még abban a hónapban meg is hódította az AnTuTu toplistáját. Nemrégiben egy újabb variáns tűnt fel a benchmark alkalmazás adatbázisában, egy picit jobb eredménnyel, ám Dimensity 9000+ processzorral a belsejében. Az okostelefon állítólag a ROG Phone 6D névre fog hallgatni, amikor megjelenik.

A szóban forgó okostelefon 1 146 594 pontot gurított az AnTuTu tesztjén, az adatbázisban pedig az ASUS_AI2203_D modellszámmal jelent meg. Habár ez az eredmény még nem tekinthető teljesen hivatalosnak, a MediaTek lapkával hajtott készülék 2-3 százalékkal jobb eredményt produkált, mint a ROG Phone 6 Pro, amelynek belsejében Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet végzi a számításokat.

A fenti pontszám az összteljesítményre vonatkozik, de a CPU 290 ezer pontot szerzett, ami nagyjából 15 százalékkal jobb eredmény, mint amit Qualcomm gyártmányú lapkakészlet valaha is elért. A teljes pontszám egyébként az összes hardveres komponens teljesítményére vonatkozik, ebben benne van a processzor mellett a grafikus gyorsító, az operatív memória és a felhasználói felület.

Az Asus egyelőre nem ejtett szót arról, hogy új ROG Phone okostelefonokkal terveznek előrukkolni, de számításaink szerint az AnTuTu adatbázisában feltűnt, MediaTek Dimensity 9000+ által hajtott ROG Phone 6D a közeljövőben debütálhat. Erre utal a jelenlegi teszteredmények mellett az is, hogy a készüléket a 3C hivatala is tanúsítványi eljárás alá vetette, amelyen a mobil természetesen megfelelt. Az ázsiai hivatal dokumentációja még azt is elárulja, hogy a telefon belsejében lévő telep támogatni fogja a 65 wattos gyorstöltést.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid