Itt az olcsó mobilokra szánt Android 10 Go rendszer

0

Idestova két évvel ezelőtt indították el az Android Go programot, hogy a kevésbé erős hardverrel rendelkező okostelefonokon is olyan rendszer fusson, ami gyors, reszponzív, és összességében véve korrekt felhasználói élményt biztosít. A fejlesztést végző Google most bejelentette a pehelysúlyú rendszer legújabb változatát, ami az Android 10 Go nevet viseli, és a legújabb zöld robotos disztribúcióra épül.

A legújabb könnyített Android rendszer elsősorban a fejlesztett adattitkosításra helyezi a hangsúlyt, a felhasználók személyes információinak védelmét a Google Adiantum szavatolja. Ezen kívül a sebesség és a teljesítmény is javult, a jelentések szerint 10 százalékkal gyorsabban indulnak el az alkalmazások a korábbi verziókhoz viszonyítva.

Az applikációk közötti váltás is sokkal folyamatosabb, ráadásul a keresőóriás szerint az előretelepített alkalmazások méretét sikerült felére csökkenteni. Ennek köszönhetően már alapból több belső tárhely áll majd a felhasználók rendelkezésére.

Az Android 10 Go a szokásos könnyített appokat foglalja magában, a Gallery Go, a YouTube Go és a Maps Go is ott van a kínálatban, akárcsak a Google új fájlkezelője. A fájlokat P2P kapcsolatokon keresztül is meg lehet majd osztani, fejlődött az adatmentő funkció, egyébiránt a vállalat keresi a lehetőségét annak, hogy még több fejlesztővel összefogva újabb Go applikációkat tehessen elérhetővé. Az Android 10 Go idén ősszel érkezik számos eszközre, több mint 180 országban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid