Még sokáig csak Samsung és Google készülékeken fog működni a Circle to Search funkció

0

A Samsung Galaxy S24 bejelentésével együtt a dél-koreai gyártó felfedett egy rakat mesterséges intelligencián alapuló funkciót, amelyek között az egyik leghasznosabb a Circle to Search elnevezésű keresési metódus. Ezt a Google-lel közösen fejlesztették ki, és a Pixel 8 és Pixel 8 Pro modellekre is bejelentették érkezését. Az ígéret szerint más készülékeken is használható lesz ez az intuitív keresési mód, ám az érkezésére még hónapokat kell várnunk.

Szóval, ha netán nem Samsung vagy Google mobilon szeretnéd használni a Circle to Search funkciót, és arra számítasz, hogy az hamarosan megérkezik az általad használt Android készülékre, van egy rossz hírünk. Maga a Samsung tette egyértelművé, hogy a Circle to Search egy exkluzív funkciója lesz a Google és a Samsung készülékeknek, és ez így is marad legalább októberig. A rossz hír a Samsung holland részlegétől származik:

A Circle to Search elérhetővé válhat más gyártók Android eszközein 2024. október 5-től, de jelenleg nem zajlanak fejlesztések ennek megvalósulása érdekében.

Eléggé lehangoló hír ez. Vajon a Google és a Samsung fejesei azt gondolják, hogy az emberek Galaxy S24 vagy Pixel 8 készülékeket fognak vásárolni csak azért, hogy megkapják ezt, és más további MI funkciókat? Egyesek szerint ez a döntés szembe megy az Android lényegével, amely alapvetően egy nyílt és szabad ökoszisztémának indult, ellentétben az Apple zárt szoftveres közegével.

Egyébként nem ez a Google és a Samsung első hasonló stiklije. Hasonlóan tartják vissza a Wear OS legújabb verzióit más gyártók viselhető eszközeitől. Ez a fajta üzletpolitika teljesen kontraproduktív is lehet, hiszen haragra lobbanthatja a Google többi gyártói partnerét. Mivel a keresőóriás nem először hoz ilyen vagy hasonló döntéseket, valamilyen logika kell, hogy legyen a háttérben. Mindenesetre, ha mostanában szeretnéd használni a legújabb mesterséges intelligencián alapuló funkciókat, köztük a Circle to Search-öt, kénytelen leszel valamilyen friss Google vagy Samsung gyártmányú készüléket vásárolni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid