Még több Nokia mobil kaphatja meg az Android 13 frissítést

0

A Nokia nemrégiben fejezte be az összes jogosult készülék frissítését Android 12 operációs rendszerre. Eljött tehát az ideje, hogy a 13-as főverziót is elérhetővé tegyék a lehető legtöbb mobilra, a lehető leggyorsabban. Most megerősítették, hogy 5 modell megkapja a rendszert, de még korai az öröm, mindjárt el is áruljuk, miért.

A Nokia Mobile a következő készülékeket jelölte ki frissítésre: Nokia XR20 5G, Nokia G50 5G, Nokia G11 Plus, Nokia X20 5G és Nokia X10 5G. Ezek a telefonok szerepelnek a Google Android Enterprise frissítésre ajánlott modelleket felsoroló listáján, esetükben az Android 13 a kijelölt operációs rendszer.

Ez csak azért furcsa egy kicsit, mert a HMD Global legújabb készülékei, vagyis a Nokia X30 5G vagy a Nokia G60 5G bár itt vannak az ajánlott mobilok listáján, Android 13 nélkül szerepelnek. Ez arra utal, hogy a gyártó eddig csak a fent említett készülékek esetében erősítette meg a Google felé azok kompatibilitását az Android 13 rendszerrel.

Ha esetleg ez így hirtelen nem lenne tiszta, megpróbáljuk lefordítani magyarra. A Google Android Enterprise programban üzleti ügyfeleknek szánt készülékek vannak, némileg eltérő szoftveres környezettel, amelynek mindenféle kritériumnak meg kell felelnie.

Vagyis a most bejelentett készülékek egyelőre csak a vállalati kliensek számára fognak frissülni, a hétköznapi fogyasztókra más menetrend érvényes. Nekünk, egyszerű halandóknak még csak a Nokia X20 5G lett bejelentve, mint Android 13-ra jogosult okostelefon, de az legalább már hivatalosan is a bétatesztelés fázisában van.

Ugyanakkor ha az üzleti ügyfelek megkapják az aktuális rendszert, az azt jelentheti, hogy az egyszerű magánszemélyek készülékei szintén frissülni fognak, és erre talán a nem is túl távoli jövőben sor is kerül. Már csak türelemmel kell várnunk egy olyan bejelentést, ami a hétköznapi fogyasztókra (is) érvényes.

Forrás: NokiaPoweruser

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid