Megérkezett a Sony legújabb csúcsmobilja, az Xperia Z3+

0

A Sony nagyjából egy hónapja mutatta be új zászlóshajóját, az Xperia Z4-et, de ez csak a gyártó hazájában, Japánban jelent meg. Most azonban megérkezett a nemzetközi piacokra szánt modell is, Xperia Z3+ néven.

Az Xperia Z4 és Z3+ tehát ugyanaz a készülék, de az utóbbi elnevezés sokkal őszintébb, hiszen inkább csak kisebb ráncfelvarrás történt a tavalyi Xperia Z3 óta. A kijelző például semmit nem változott, azaz maradt az 5.2 colos, full HD felbontású panel.

Sony-Xperia-Z4-hivatalos-6

Hardveres téren azért történt előrelépés, hiszen a Z3+-ban már a 64 bites, 8 magos Snapdragon 810 teljesít szolgálatot, ami jóval erősebb az elődben lévő Snapdragon 801-nél, bár egy átlag felhasználó ezt nem biztos, hogy megérzi majd. RAM-ból pedig maradt a 3 GB.

Sony-Xperia-Z4-hivatalos-3

A hátlapi 20.7 megapixeles kamera szintén nem változott, továbbra sincs optikai képstabilizátor, de az előlapi szenzor felbontása 2-ről 5 megapixelre nőtt, ami jó hír a szelfizés szerelmeseinek.

Sony-Xperia-Z4-kepek-11

Az viszont már kevésbé hangzik jól, hogy az akksi kapacitása 3100 mAh-ról 2900 mAh-ra csökkent. Cserébe mondjuk vékonyabb lett az új modell (7.3 mm helyett 6.9 mm), de azért egy nagyobb telepnek többen örültek volna. Az üzemidő persze nem biztos, hogy gyengébb lesz, ez majd az első tesztek után kiderül.

Sony-Xperia-Z3-plus-2

Lényeges változás még, hogy a microUSB csatlakozó alulra került, és eltűnt róla a zárósapka, ami az elődöknél egy idő után kilazult. Az IP68-as tanúsítvány pedig a nyitott port ellenére is megmaradt, azaz a későbbiekben is élvezhetjük majd a víz- és porállóság előnyeit.

Sony-Xperia-Z3-plus-alul

Összességében tehát kisebb változások történtek a Z3 óta, ami csalódásra adhat okot, de aki mondjuk régebbi modellről készül váltani, annak megérheti majd a Z3+-ra beruházni, főleg ha nem lesz sokkal drágább, mint az elődje. Egyébként a Sony valószínűleg már dolgozik egy újabb csúcsmodellen, ami az eddigiekkel ellentétben komolyabb megújulást hozhat dizájn terén is, de ez leghamarabb szeptemberben kerülhet majd leleplezésre.

A Sony Xperia Z3+ pontos ára még nem ismert, de a nyár folyamán mindenképpen megjelenik majd a készülék, valószínűleg hazánkban is.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid