Megérkezett a Circle to Search funkció a Google Pixel 8 és Pixel 8 Pro készülékekre

0

A Samsung által beharangozott Circle to Search funkcióról hamar kiderült, hogy nem csak a Galaxy S24 okostelefonokon lesz elérhető, hanem más támogatott Android operációs rendszert futtató mobilokon is megjelenik majd. Miután bejelentették a dél-koreai gyártó új zászlóshajóit, a Google is bevezette ugyanezt a funkciót, amely mostantól a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro modelleken is elérhetővé vált.

A keresőóriás azt ígérte, hogy január 31-én megkezdi a funkció bevezetését, és tartották is az ígéretet. A Reddit több felhasználója szerint már elérhető az új keresési metódus a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro modelleken. Az új funkció egyébként nem egy firmware frissítésen keresztül érkezik, szerveroldalon történik a bevezetés, így az mintegy varázsütésre jelenik meg a két támogatott Google zászlóshajón.

Ha a netán a Google egyik újabb okostelefonjával rendelkezel, azt azért vedd figyelembe, hogy semmilyen különösebb jelzést vagy értesítést nem fogsz arról kapni, hogy a Circle to Search mostantól elérhető számodra. Egyszerűen csak próbáld meg használni a funkciót, elvileg működnie kell. Persze, mivel a Google egyik védjegye a szakaszos bevezetés, nem biztos, hogy nálad már rendelkezésre áll az új funkció, egyeseknél hamarabb, másoknál később jelenhet meg.

A Circle to Search bárhol előhívható a telefon felhasználói felületén belül. Az aktiválásához hosszan kell megnyomni a navigációs sávot, majd szimplán be kell karikázni azt az elemet a képernyőn, amelyről többet szeretnénk tudni. A funkció igazából gyorsabb és könnyebben használható, mint a Google Lens, de lényegében ugyanazt a háttérrendszert használja.

A funkció ámogatja a multimodális bevitelt, vagyis nem csupán a szöveges, hanem a kijelölt képi tartalmakra is rá tudunk keresni a segítségével. Még valami: az új keresési mód nem a Galaxy S24 és Google Pixel 8 modellek exkluzív funkciója, később más gyártók készülékein is meg fog jelenni az ígéret szerint.

Forrás: Reddit

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid