Felturbózott hőkamerát kapott a CAT S61

0

A strapatelefonjairól híres CAT bemutatta hőkamerás készülékének második generációs kiadását, a CAT S61-et. A vállalat sokkal inkább szerszámként semmint okostelefonként hivatkozik az újdonságra, ezáltal is kiemelve a készülék sokrétű funkcionalitását.

A telefon elsődleges okossága frissített FLIR hőkamera, ami -20 és 400 Celsius fok között érzékel, és sokkal magasabb felbontása van, mint az elődjének, VGA helyett HD. A frissített MyFlir alkalmazásával bármikor élőben közvetítjük a hőkamerás videókat, és kommunikálhatunk a nézőkkel. A készülékben lézer rásegítéses távolságmeghatározó eszköz is található, 10 méteres hatótávval. A műszer elmenti az adatokat, amelyek így később bármikor hozzáférhetőek, jóval a vizsgált helyszín elhagyása után is. Ha esetleg ez még nem lenne elég, akkor a telefonban van beltéri légminőség ellenőrző szenzor is, a készülék értesít arról ha nem egészséges a környezet.

A mobilt mondhatni az örökkévalóságnak építették, komponenseit fröccsöntött alumínium keretre helyezték, megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak, és az IP68 standard szerint áll ellen az elemeknek. Képes egy órán át túlélni 3 méter mély vízben, gond nélkül kibírja ha 1.8 métereseket pottyan, és jól viseli az extrém hőmérsékleti különbségeket.

A megjelenítő 5.2 colos, Full HD felbontású, és a behatások ellen Gorilla Glass 5 védi. A panelnek magas a fényereje, vagyis külső használatra van optimalizálva, és simán lehet kezelni kesztyűben vagy vizes ujjakkal. A hátlapi kamera 16 megapixeles és képes 4K felbontású videók készítésére, az előlapon pedig egy 8 megapixeles kamera található. A CAT S61 Android 8.0 Oreo rendszerrel érkezik, de a gyártó ígérete szerint, amint meglesz, megkapja a következő verziót is. A telefon belsejében egy Qualcomm Snapdragon 630 lapkakészlet dolgozik nem kevesebb mint 4 GB RAM és egy 64 GB-os belső tárhely társaságában. A háttértár bármikor bővíthető. A készülék akkumulátora 4500 milliamperóra kapacitással bír, és támogatja a QuickCharge 4.0 gyorstöltési metódust.

A mobilt az MWC expón mutatták be a nagyközönség előtt, és Magyarországon valamikor nyáron kezdik el forgalmazni. A készülékért 985 dollárt kérhetnek el (a hazai ár nem ismert), ami talán kicsit borsosnak tűnik, de ilyen sokrétű funkcionalitás mellett valahol érthető a magas árazás.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid