Megérkezett a Sony Xperia X széria

1

A japán Sony új Xperia sorozatot indított el, “X” betűjellel. Az MWC-n bemutatott okostelefon széria három készülékkel debütál, és a közép-, felső-, illetve csúcskategóriában igyekszik majd rajongókat toborozni. Lássuk, mit is tud az Xperia X, az Xperia X Performance és az Xperia XA!

Mindhárom telefonnak 5 hüvelykes kijelzője van, a felbontás pedig Full HD, kivéve a gyengébb Xperia XA modellt, ami csak HD-s. A szokásos formatervet a japán tech gigász fém hátlappal (kivéve az XA esetében, ami műanyag), és teljesen egyező előlapi, illetve hátlapi színárnyalattal variálta meg.

Kezdjük a bemutatót a “középső” modellel, az Xperia X-szel. A készülék legfőbb fícsörje maga a kamera, ebben a műfajban a Sony mindig is magasra helyezte a lécet. A hátoldalon egy prediktív hibrid autófókusszal ellátott 23 megapixeles, f/2.0-s szenzor virít, ami rendkívül gyors fotózásra képes. A kamera autófókusza ráadásul lehetővé teszi egy adott célpontnak a kijelölését, és folyamatos követését. Az előlapon egy 13 megapixeles apparátus található, gondolván az önarckép készítőkre.

Xperia-X-szinek

A 2620 mAh-s akkumulátor állítólag két napos üzemidőt tesz lehetővé, ráadásul a mobilt a Sony telefonok esetében már megszokott remek hangzású sztereó hangszórópáros is feldobja. Ami a hardveres felhozatalt illeti, az Xperia X egy darabig – legalábbis papíron – tökéletesen helytálló lesz a mindennapi használatra, hála a Snapdragon 650 lapkának, a 3 GB RAM-nak, a 32 GB-os bővíthető tárhelynek, na meg persze az Android 6.0 Marshmallow rendszernek.

sony xperia x performance

Az Xperia X Performance a csapat legerősebb tagja, legalábbis hardveres szempontból. A mobilt ugyanis egy Snapdragon 820 működteti, ami 3 GB RAM-mal párosítva elég ütőképesnek hangzik. A belső tárhely mérete ezen esetben is 32 GB. Az Xperia X Performance IP68 szabvány szerinti vízállósággal rendelkezik, a másik két mobil esetében erről sajnos le kell mondanunk.

Xperia-X-Performance-Black

Az elsődleges kamera ugyanaz a 23 megapixeles modul, mint az Xperia X esetében, de ez a kiépítés alkalmas 4K felbontású videók rögzítésére. Az előlapon egy 13 megapixeles kamera teszi a dolgát. Akárcsak az Xperia X esetében, a bekapcsoló gomb egy ujjlenyomat-olvasót is magában foglal, és nemcsak a keret, hanem a hátlap is fémből van.

A sort az X széria legmegfizethetőbb változata, az Xperia XA zárja 5 hüvelykes HD kijelzővel, 13/8 megapixeles kamerákkal, MediaTek Helio P10 (MT6755) chipsettel, 2 GB RAM-mal, 16 GB háttértárral, 2300 mAh-s teleppel és Android 6.0 Marhsmallow rendszerrel. A készülék a másik két modellel ellentétben műanyag kivitellel bír.

Xperia-XA-szinek

Sajnos az XA esetében le kell mondanunk az ujjlenyomat-olvasóról és a sztereó hangszórókról is, de ezen hiányosságokat valószínűleg egy kedvező árcédula elfeledteti majd a potenciális vásárlókkal.

forrás: Sony

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid