Megérkezett a Xiaomi Mi Pad 2

5

A Xiaomi a Redmi Note 3 mellett végre hivatalosan is felfedte régóta várt táblagépét, a Mi Pad 2-t. A frissített modell a dizájnra fókuszál, de nem mellesleg vékonyabb és könnyebb is lett. 

A frissített Mi Pad modell egy teljes egészében alumínium házat kapott, ami mindössze 6.95 mm vékony, szemben az előd 8.5 mm-es vastagságával. A korábbi 360 grammos tömeget sikerült 322 grammra lefaragni, így aztán nem sokkal nehezebb, mint a formatervhez ihletet adó Apple iPad Mini 4, ami 299 grammot nyom a mérlegen.

xiaomi-mi-pad-2

A tablet belsejében egy 14 nanométeres technológiával előállított Intel Atom X5-Z8500 lapka ketyeg. Ez egy 64 bites architektúrára épülő x86-os megoldás, ami a korábbi NVIDIA Tegra K1-et volt hivatott leváltani. A tablet ezúttal is csupán Wi-Fi változatban lesz elérhető, de adatokat a reverzibilis, C típusú USB porton keresztül is felvihetünk a készülékre.

xiaomi mipad 2

A további specifikációk a következőket foglalják magukban: 7.9 hüvelykes, 2048×1536 felbontású megjelenítő, 2 GB RAM, 8 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 6190 mAh-s telep.

xiaomi_mi_pad_2_gold

A kétféle színben – sötétszürke és pezsgő rózsaszín – forgalomba kerülő Mi Pad 2 nem csupán Android 5.1, hanem Windows 10 futtatására is alkalmas lesz. A kisebb, 16 GB-os változat 156, míg a nagyobb, 64 GB-os háttértárral szerelt variáns 203 dollárt fog kóstálni Kínában.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid