Megindult az átállás, új nevet kapott az HBO Max

0

Bő egy éve indult el Magyarországon az HBO Max, ami a korábbi HBO GO-t váltotta, azonban várhatóan nem lesz túl hosszú életű, ugyanis az USA-ban a mai napon beolvasztották a platformot egy új szolgáltatásba, ami egyszerűen csak Max névre hallgat, és egy kicsit többe kerül. Azt nem tudjuk, hogy hazánk mikor kerül sorra, de jó eséllyel hozzánk is eljut a változtatás.

Ahogy az várható volt, az HBO Max a mai napon hivatalosan is átállt az új Max márkanévre. Az így létrejött új szolgáltatás egyesíti a korábbi HBO Max és a Discovery Plus tartalmait, továbbá kibővíti a 4K-ban elérhető filmek és sorozatok listáját.

A vállalat sajtóközleményben jelentette be, hogy az új Max nyolcszor több filmet és epizódot kínál majd 4K-ban, mint az HBO Max. Természetesen ezek az előnyök magasabb árszint alá kerültek – 19,99 dollár/hó vagy 199,99 dollár/év az “Ultimate” csomag ára.

Az HBO Max meglehetősen korlátozott 4K-s tartalmakat kínált, a legtöbb cím nem volt elérhető 1080p-nél jobb minőségben.

“A Max az induláskor több mint 1000 filmet és epizódot kínál 4K-ban, és minden hónapban újabbakat fogunk hozzáadni, ahogy haladunk előre” – mondta Sudheer Sirivara, a Warner Bros. Discovery globális technológiai platformjának munkatársa.

A Max támogatni fogja a Dolby Vision és a HDR 10 formátumokat is bizonyos tartalmak esetében. Ezek mellett a Dolby Atmos hang is megjelenik majd.

A Max streaming szolgáltatás három különböző árkategóriában elérhető el az USA-ban:

  • Max Ad-Lite: 9,99$/hó vagy 99,99$/év. Tartalmaz 2 egyidejű streamet, 1080p felbontást, nincs offline letöltés, de van 5.1 surround hangminőség. Hirdetésekkel támogatott. (~3500 Ft/hó vagy ~35000 Ft/év)
  • Max Ad Free: 15,99$/hó vagy 149,99$/év. Tartalmaz 2 egyidejű streamet, 1080p felbontást, 30 offline letöltést és 5.1 surround hangminőséget. (~5600 Ft/hó vagy ~52500 Ft/év)
  • Max Ultimate Ad Free: 19,99$/hó vagy 199,99$/év. Tartalmaz 4 egyidejű streamet, akár 4K UHD felbontást, 100 offline letöltést és Dolby Atmos hangminőséget. (~7000 Ft/hó vagy ~70000 Ft/év)

A vállalat azt is tisztázta, hogy a jelenlegi HBO Max-előfizetők a május 23-i Max-indítást követően még legalább hat hónapig használhatják a meglévő csomagjukat.

A változtatások jó eséllyel Magyarországra is begyűrűznek majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor, de jó eséllyel 2024-ben. A hazai árak természetesen eltérhetnek a fentiektől, várhatóan valamivel kedvezőbbek lesznek.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid