Új Qualcomm lapkák érkeznek, jöhet a Snapdragon 8 Gen 1+ is

0

Egyáltalán nem lettünk volna meglepve, ha igaznak bizonyulnak azóta szóbeszédek, amelyek szerint a Snapdragon 8 Gen 1+ lapkakészlet csúszni fog, hiszen a jelenlegi helyzet szinte semmilyen műszaki jellegű bejelentésnek nem kedvez. Ám úgy látszik, az amerikai vállalat mégiscsak leleplezi az új hadvert, mégpedig május 20-án, ráadásul a chipset nem érkezik egyedül, középkategóriás társával együtt léphet a világot jelentő deszkákra.

Május 20-án, Kínában, helyi idő szerint este 8 órakor tartják a Snapdragon Night nevű rendezvényt, és a feltételezések szerint a már említett Snapdragon 8 Gen 1+, illetve a prémium-középkategóriát erősítő Snapdragon 7 Gen 1 lapkakészletek kerülhetnek bemutatásra. Az előbbiről már lehetett hallani elég sok helyen, ez fogja váltani a mostani Snapdragon 8 Gen 1-et. A CPU kialakítása alapvetően nem fog változni, növelnek némileg a grafikus teljesítményen, és állítólag azokat a melegedéssel kapcsolatos problémákat is orvosolni fogják, amelyek a jelenlegi generációt sújtják.

A Snapdragon 8 Gen 1+ így továbbra is egy Cortex-X2 elsődleges maggal fog rendelkezni, amelynek órajele 3 GHz, kiegészítés gyanánt kap még három teljesítménycentrikus Cortex-A710, valamint négy energiahatékony Cortex-A510 magot.

A csúcskategóriás lapkakészlet gyártásáért állítólag a TSMC felel, a vállalat 4 nanométeres technológiáját használják az előállításhoz. A hírek szerint az első okostelefon, amelyben a prémium lapka szolgálatot teljesíthet, nem más lesz, mint a Motorola Edge X30.

Ami a Snapdragon 7 Gen 1-et illeti, a bennfentesek négy nagy teljesítményű Cortex-A710, valamint szintén négy energiahatékony Cortex-A510 magról beszélnek, előbbiek 2,36, utóbbiak pedig 1,8 GHz-en ketyeghetnek. A grafikus gyorsításokat egy Adreno 662 modul végezheti.

Állítólag május 23-án debütál az Oppo Reno 8 sorozat, és a hírek szerint az egyik készüléket pontosan ez a lapkakészlet fogja hajtani.

Zárás gyanánt azért megjegyeznénk, hogy ezek egyelőre csak feltételezések és pletykák, hogy valójában mivel készül a Qualcomm, azt majd csak a Snapdragon Night-on tudhatjuk meg.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid