Megjelent a 420 W-os BLUETTI PV420 hordozható napelem panel

0

A napenergia felhasználása egyre népszerűbbé vált az elmúlt években, mivel segítségével csökkenthető a rezsi, ellenőrizhetővé válik az áramtermelés módja, illetve áramkimaradások esetén is biztosítható az ellátás, ráadásul mindezt fenntartható módon tehetjük meg. A BLUETTI piacra dobta vadonatúj PV420 elnevezésű napelemét Európában és az Egyesült Királyságban, óriási lendületet adva a napenergia-iparágnak a kontinensen.

Hogyan működnek a napelemek?

A napelemek általában egy generátorral összekötve, egy rendszer részeként üzemelnek, így biztosítanak környezetbarát energiát számunkra. A panelek befogják a napfényt, amelyet főleg a reggeli és a délutáni időszak között tudnak hasznosítani. A napelemes generátorban található áramátalakító ezután a napelemek egyenáramú villamosenergiáját váltakozó árammá alakítja, amely ezt követően készen áll arra, hogy táplálja az elektromos hálózatot vagy az energiaigényes eszközöket.

Optimális napenergia bevitel

A PV420 biztosítja a legnagyobb teljesítményt az összes eddig gyártott BLUETTI napelem közül. A panel képes akár 420 wattos teljesítményre, hatásfoka elérheti a 23,4 százalékot, így egy akkumulátor állomás feltöltése sokkal kevesebb időt igényel, ha munkára fogjuk ezt a napelemet. A panel nagyjából 2 kilowattórányi energia fogadására képes 6 órányi élénk napsütés mellett, ami önmagában elegendő az alapvető eszközök órákon át történő működtetéséhez.

Tartósságra tervezve

A BLUETTI fejlett monokristályos napelemcellákkal szerelte fel a PV420-at, amelyet ETFE bevonattal is ellátott a jobb fényáteresztés, a nagyobb energiaátalakítási hatékonyság, illetve a hosszabb élettartam biztosításáért. Az ETFE-bevonatú külső felület megfelel az IP65 besorolás követelményeinek, vagyis ellenáll a fröccsenő vízzel és a porral szemben. A borítás ideális védelmet nyújt még akkor is, ha szélsőségesebb időjárási körülmények alkalmazzuk a panelt.

A kimagasló teljesítményért

A napfény erősségén kívül még számos további tényező befolyásolhatja a napelemek energiafelvételét. Számításba kell venni az időjárást, az árnyékolást, a panel tájolását, a környezeti hőmérsékletet, illetve magát a helyszínt is egyebek mellett. A PV420 fel lett szerelve egy könnyen állítható rugós állvánnyal, amellyel konfigurálható az optimális pozíció, hogy a lehető legjobban kihasználhassuk a napfényt és annak erejét. Egy ilyen panellel kiválthatjuk a hálózati elektromosságot, amikor újratöltünk egy powerstationt.

Kompakt kialakítás a hordozhatóság jegyében

A BLUETTI PV420 összehajtható kialakításának köszönhetően sok értékes helyet takaríthatunk meg a teherautóban, vagy a tárolásra szánt helyiségben. A panelre került egy praktikus fogantyú is, így könnyedén felkaphatjuk és ott tehetjük le, ahol a legtöbb napfény éri.

Kompatibilitás

A PV420 napelem tökéletesen kompatibilis a korábbi BLUETTI powerstationökkel, alkalmazható az AC200P, AC200MAX, AC300, AC500, EB150, EB240, EP500 és EP500Pro tápegységekkel együtt, de annak sincs akadálya, hogy más gyártótól származó erőművekkel használjuk, amennyiben azok rendelkeznek MC4 csatlakozóval.

Elérhetőség és ár

A BLUETTI PV420 márciusban került forgalomba az európai piacon, ahol 899 eurós áron lehet beszerezni egy limitált ajánlat keretein belül, ami március 12-től 29-ig tart.

Ahogy írtuk is, sokféle akkumulátor állomással kompatibilis, de ha egy típust kellene kiemelni, akkor talán az AC200 Max lenne az, ez tökéletesen passzol hozzá, és ez ár/érték arányban is egész jó most. 2200 W-os teljesítményt és 2048 Wh-s kapacitást kínál, számos kimenti portja van, tartós és biztonságos LFP akkumulátor dolgozik benne (3500+ töltési ciklus után is megőrzi a kapacitás 80%-át, vagyis 4-5-ször annyit bír, mint a lítium akkuk).Bővítő akkukkal tovább növelhető a kapacitás szükség esetén. Az ára most 2399 euró helyett 1899 euró akcióban, ez is március 29-ig érvényes.

A gyártóról

A BLUETTI már 10 éve jelen van a piacon és tekintélyes iparági tapasztalattal büszkélkedhet, amelyet a fenntartható jövő megvalósítását elősegítő, beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas, energiatároló megoldások létrehozására használnak. A gyártó jelen van több, mint 70 országban, és világszerte ügyfelek milliói használják bizalommal termékeit. Ha szeretnél többet tudni, akkor érdemes ellátogatni a gyártó weboldalára, amelyet ide kattintva tehetsz meg!

Forrás: BLUETTI

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid