Megjelent az Android 13 utolsó bétája

0

A Google kiadta az Android 13 negyedik béta verzióját, és ha minden jól megy, akkor ezt már a végleges, kész rendszer követi, amire nem is kell túlzottan sokat várnunk. Nézzük a legfontosabb tudnivalókat!

A most megjelent Android 13 Beta 4 már tölthető a támogatott Pixel telefonokra. Akik részt vesznek az Android Beta programban, azok OTA-n keresztül kapják meg a frissítést, a többiek pedig megtalálják a telepítéshez szükséges fájlokat a Google fejlesztői weboldalán.

“Már csak néhány hét választ el minket az Android 13 hivatalos megjelenésétől! Miközben az utolsó simításokat végezzük az Android következő verzióján, ma elhozzuk a Beta 4-et, az utolsó frissítést a teszteléshez és fejlesztéshez.”

Mivel ez a tervek szerint már az utolsó béta kiadás, ezért nagyon közel áll a végleges verzióhoz, nagyjából ilyen lesz a kész Android 13 is.

A Google bejelentése szerint már csak heteket kell várni az Android 13 megjelenésére, ami elsőként természetesen a Pixel mobilokra lesz elérhető valamikor augusztusban, de nem sokkal később a többi vállalat is megindíthatja a stabil frissítéseket. Ősszel már mindenképpen beindul a folyamat, az aktuális csúcsmodellek egy része megkapja az friss rendszert, később pedig egyre több készülék kerül majd sorra.

Az Android 13 felülete nem sokat változik, így nem lesz annyira szembetűnő a különbség, de azért elég sok újítással kecsegtet az új rendszer. Csak hogy néhányat említsünk: engedélyhez kötik az értesítések megjelenítését, megújul a fotókiválasztó, alkalmazásonként lehet majd állítani a nyelvet, az appok ikonjaira is kiterjesztik a színes Material You kinézetet, valamint bekerül a rendszerbe a Bluetooth LE Audio támogatás.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid