Érkezik az Oscal Pad 18: új tablet 11 colos kijelzővel, PC móddal és sok extrával

0

Az elmúlt évek során megváltoztak az emberek munkával és pihenéssel kapcsolatos szokásai, és a táblagépek ismét előtérbe kerültek a hordozhatóságuk, illetve a sokszor laptopokat is kiváltó funkcióik miatt. Az Oscal Pad 15 széles körben elismert készülék volt, amelynek kiadását követően az Oscal észlelte a nagyobb méretű tabletek iránti igényt, ezért előrukkolt a 11 hüvelykes Oscal Pad 18-cal, amelyet úgy terveztek, hogy elhomályosítsa a laptopok és tabletek közötti határvonalakat.

Az új készülék továbbra is biztosítja a PC üzemmódot, amelynek segítségével tovább fokozható a produktivitás, miközben megőrzi az előd 11 hüvelykes kijelzőjén alapuló fejlesztéséket. A cél az volt, hogy az Oscal Pad 18 zökkenőmentesebbé tegye tevékenységeinket, legyen szó munkáról, tanulásról, vagy épp szórakozásról.

Lássuk, hogy milyen fejlesztéseket és frissítéseket kínál a Pad 18!

Képernyővel kapcsolatos frissítések – 11 colos PC és tablet

A készülék 11 hüvelykes, 1920 x 1200 pixel felbontású IPS LCD megjelenítővel büszkélkedhet, amely többféle szemkímélő üzemmóddal is rendelkezik. A táblagép többablakos nézetben asztali számítógépeket idéző kezelőfelületet biztosít a felhasználók számára, ám ezt egy érintőképernyő lehetőségeivel egészíti ki. Az interfész vezérlése tollal is történhet. Az Oscal Pad 18 belsejében egy 8800 mAh kapacitású akkumulátor található, amely akár 10 órás üzemidőt is biztosíthat. Mindezek mellett a készülék Widevine L1 tanúsítvánnyal is rendelkezik, ezáltal képes a streaming szolgáltatásokat magasabb felbontásban futtatni, és hogy a multimédiás élmény még magával ragadóbb lehessen, a készülék négy hangszóróval is fel lett szerelve.

Hatékonysággal kapcsolatos frissítések

Az Oscal Pad 18 meghajtásáról egy Unisoc 616 lapkakészlet gondoskodik, a 8 magos processzor mellé 8 vagy 12 GB RAM kerülhet a választott kiszereléstől függően, az operatív memóriát ráadásul virtuálisan meg is lehet duplázni a RAM bővítő szoftveres technológiának köszönhetően. Bármelyik kiszerelést is választjuk, a háttértár kapacitása 256 GB lesz, amelyet micro SD kártya révén akár további 1 TB-tal is meg lehet toldani. Ennek a hardveres összeállításnak köszönhetően a készülék kiválóan alkalmas multitaszkingra, de játékok futtatására is használhatjuk.

Fotózással kapcsolatos fejlesztések

A táblagépeket nem kifejezetten fényképezésre szoktuk használni, de ha szükséges, az Oscal Pad 18 is alkalmas lehet a pillanatok megörökítésére. Videotelefonálás során jó hasznát láthatjuk a Samsung gyártmányú, 13 megapixeles előlapi kamerának, fényképezésre pedig a hátoldalon lévő szintén 13 megapixeles elsődleges szenzort vehetjük igénybe, valamint mellé betársul egy 2 megapixeles mélységérzékelő is. Az előlapi kamera még egy szerényebb arcfelismerés funkciót is lehetővé tesz, nyilván ne gondoljon senki sem Face ID szintre, az opció szinte bizonyosan 2D-s. A hátlapi kamerával pedig egyebek mellett használhatjuk a Google Lens-t, mivel az részét képezi a készülék szoftverének, a segítségével feliratokat és táblákat lehet valós időben fordítani, rákereshetünk a lencsevégre kapott dolgokra, illetve dokumentumokat tudunk szkennelni – egyebek mellett.

Kényelmi frissítések – Android 13 alapokon nyugvó DokeOS_P3.0

A táblagép az első bekapcsolást követően Android 13 alapokra épített DokeOS_P3.0 rendszerrel fogad bennünket, amelyet a fejlesztők igyekeztek intuitívre és zökkenőmentesre kalapálni. Ezúttal is az volt a cél, hogy a munka, a tanulás és a szórakozás a lehető legkényelmesebben és problémamentesen menjen a táblagép 11 hüvelykes képernyőjén. A szoftver kínálta lehetőségek között megtalálható a PC mód, ezt nem igazán kell magyarázni, asztali számítógépet idéző környezetet varázsol a készülékre, az osztott képernyős mód már mondhatni alap, de ezeken kívül is kapunk pluszokat. Testereszabható ikonok, lebegő ablakok, DAC+MAC kettős védelem – mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy az Oscal Pad 18 tablet egy megbízható digitális segítője legyen a mindennapjainknak.

Ha minden a tervek szerint alakul, az Oscal Pad 18 startja az Aliexpressen fog történni. December 11. és 15. között a készüléket 50 százalékos kedvezménnyel lehet majd beszerezni, a 8/128 GB-os kiszerelés 149,99, a 12/256 GB-os konfiguráció pedig 159,99 dolláros áron lesz rendelhető (a hazai árak kicsit eltérhetnek az áfa miatt, de ki lesz írva a Ft-ban számolt összeg az Aliexpress oldalán az indulás után). Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed, erre a linkre kattintva tudhatsz meg többet!

Forrás: Oscal

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid