Megjelent az Umidigi Power 5 – hatalmas akku és beépített infrás lázmérő

0

Az Umidigi Power 5 egy megfizethető középkategóriás készülék, ami többek között egy méretes aksit, illetve egy lázmérőt is kínál a jövendőbeli tulajdonosa számára. Az okostelefon ráadásul egészen jó áron rendelhető a Banggood jóvoltából, így mindenképpen megérdemel egy rövid bemutatót.

Az Umidigi Power 5 kétféle kiszerelésben rendelhető:

Vámmentes szállítás: EU Priority Line (továbbra is működik), ez még kb. 6 dollárba kerül.

Umidigi Power 5 rövid ismertető

Külső

Az Umidigi Power 5 kialakítása megfelel a modern trendeknek, műanyag borítása és olyan képernyője van, amin egy csepp alakú szenzorsziget található. A hátoldalon lévő méretes feliratozást meg lehet majd szokni, de ha nem lenne, akkor is boldogok lennénk.

A telefon 211 grammos tömegének az aksi teszi ki a jelentős részét, ami pedig a méreteket illeti, ez egy 164,8 x 76,8 x 9,9 mm-es konstrukció.

Az okostelefon egyik érdekessége a személyre szabható gomb, ami a bal oldali kereten található, olyan funkciót adunk hozzá, amilyet csak szeretnénk.

Kijelző

Az Umidigi Power 5 képernyője egy IPS LCD panel, amelyen összesen 1600 x 720 pixel sorakozik, mégpedig egy 6,53 colos felületen.

A 20:9 képarányú megjelenítő 395 ppi-s képsűrűséget biztosít, ami hétköznapi felhasználásra még teljesen jó.

Hardver

Az Umidigi Power 5 burkolata alatt MediaTek Helio G25 lapkakészlet teljesít szolgálatot, a már említett 3 vagy 4 GB RAM, illetve 64 vagy 128 GB háttértár mellett. A telefon belsejében LTE modem található, ami ismeri a B20-as frekvenciát is, és kezel két hálózati kártyát egyszerre, ráadásul ha szeretnénk a tárhelyet bővíteni, akkor a micro SD kártyának lesz külön foglalata.

A készülék fülhallgató kimenettel, Bluetooth 5.0 modemmel, kétsávos Wi-Fi-vel, GLONASS, BeiDou és GPS támogatással egyaránt rendelkező navigációs rendszerrel is bír. Sajnos már az NFC nem fért bele, de ennyi kompromisszummal még együtt lehet élni, pláne ennyiért.

Kamerák

Az Umidigi Power 5 hátoldalán összesen három képrögzítő egység foglal helyet, amelyek közül az elsődleges egy 16 megapixeles modul, de a kamerakészlet részét képezi még egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint 5 megapixeles makró modul.

Ide sorolhatjuk továbbá a már említett villámgyors lázmérőt, amelynek használatához nincs szükség érintkezésre, a belsejében lévő infravörös érzékelőnek köszönhetően.

A szenzor hasznát a jelenlegi pandémiás időszakban felesleges ecsetelni.

A frontoldali notchban található kamera egy 8 megapixeles megoldás.

Akkumulátor

Az Umidigi Power 5 belsejében egy 6150 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor található. A telep USB-C porton keresztül tölthető, egy legfeljebb 10 wattos adapterrel.

A gyártói leírások szerint az aksi egyetlen feltöltéssel lehetőséget biztosít 566 óra készenlétre, 55 óra telefonálásra, 29 órányi videózásra vagy 16 óra játékra.

Szoftver

Az Umidigi Power 5 gyárilag Android 11 rendszert futtat, mégpedig egy teljesen csupasz, kéretlen elemektől mentes felülettel, amelynek természetesen részét képezik a Google Szolgáltatások, valamint a magyar nyelv.

Az Umidigi Power 5 kétféle kiszerelésben rendelhető:

Vámmentes szállítás: EU Priority Line (továbbra is működik), ez még kb. 6 dollárba kerül.

Forrás: Banggood

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid