Megjelent a világ első hajlítható kijelzős mobilja

0

Sokan a Samsung Galaxy Foldot hiszik a világ első hajlítható mobiljának, ám a bemutatással és most a piacra dobással is beelőzte őket egy kínai vállalat.

A Royole FlexPai még tavaly októberben mutatkozott be mint a világ első hajlítható kijelzős okostelefonja, és decemberben már előrendeléseket is vettek fel rá, amikor a Samsung és a Huawei hasonló készülékéről még alig lehetett tudni valamit. A piaci megjelenéssel ugyan majdnem beelőzte őket a Samsung, de sajnos nem várt hibák miatt határozatlan időre elhalasztották a Galaxy Fold startját, így most a FlexPai lett az első ebben is.

A kínaiak mobilja egy 7,8 colos, 4:3-as, 1920×1440 pixeles flexibilis AMOLED kijelzővel bír, a meghajtásáról pedig a Qualcomm aktuális csúcslapkája, a Snapdragon 855 gondoskodik. RAM-ból 6 vagy 8 GB-ot kapunk kiszereléstől függően, a tárhely pedig lehet 128 vagy 256 GB-os, és a bővítési lehetőség is adott. A mobil egyetlen duál kamerarendszere egy 16 és egy 20 MP-es szenzorból (széles látószög + telefotó) áll, az akkumulátor kapacitása 3970 mAh, a készülék tömege pedig 320 gramm.

A Royole FlexPai elsőként Kínában vált elérhetővé, ahol a 6+128 GB-os alapmodellért 8999 jüant kérnek, ami átszámolva 1336 dollár vagy 387 ezer Ft. Az első készletek már el is fogytak, de sajnos azt nem tudni, hogy ez hány darabot jelent.

Via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid