Meglepetés: elstartolt Európában a Sony Xperia Pro

0

A Sony Xperia Pro még tavaly februárban mutatkozott be, mint egy különleges, spéci csúcsmobil, amit profi fotósoknak szánnak. Közel egy évet kellett várni, hogy a telefon megjelenjen az USA-ban, most pedig nagy meglepetésünkre az európai forgalmazást is bejelentették.

Az Xperia Pro bemutatója 2020. február 24-én volt, a készülék az Xperia 1 II és az Xperia 10 II társaságában debütált. A két utóbbi modellt sem lehetett egyhamar megvásárolni, az Xperia 1 II például csak nyár közepén jelent meg, de a Pro verzió még ezt is jelentősen túlszárnyalta: a debütálás után 11 hónappal, idén januárban jelent meg az USA-ban. Akkor azt hittük, hogy ennyi lesz a készülék karrierje, más piacokon nem fogják forgalmazni, a Sony-nak azonban más tervei voltak.

A vállalat nemrég bejelentette, hogy több európai országban is kapható lesz az Xperia Pro, többek között Németországban és az Egyesült Királyágban. Az előrendelés már meg is indult, a briteknél 2299 angol fontot kérnek érte, ami átszámolva cirka 950 ezer Ft. Igen, jól olvastad. A kiszállítás pontos idejét még nem közölték, de az előrendelés elvileg május 13-ig tart az angoloknál, tehát lehetséges, hogy május 14. lesz a megjelenés napja.

Mit tud a Sony Xperia Pro?

Az Xperia Pro a tavalyi Xperia 1 II professzionális felhasználásra szánt speciális változata. Komolyabb antennarendszert kapott, amelynek köszönhetően már nem csak a 6 GHz alatti frekvenciákat, hanem az mmWave 5G hálózatokat is támogatja, illetve került rá egy micro HDMI port, így használható például külső kijelzőkét kamerákhoz. A kijelző, a hardver (Snapdragon 865) és az egyéb jellemzők alapvetően nem változtak, de a belső tárhely már 512 GB-os, és masszívabb kiviteltű lett a készülék, már-már szinte strapamobil kinézetű.

Sony Xperia Pro

A mobil tehát nem a nagyközönségnek szól, hanem a profi fotósoknak, videósoknak, akiknek így nem kell egy plusz külső kijelzőt vanni a kamerájukhoz, és ezzel a készülékkel akár élőben is tudnak közvetíteni 5G hálózaton keresztül. Létjogosultsága tehát lehet, és a professzionális felhasználóknak talán még meg is éri az árát, azt viszont továbbra sem értjük, hogy miért kellett majdnem egy és egy negyed évet várni egy európai megjelenésre.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid