Meglepő eredményt produkált a törésteszten az új Gorilla Glass

0

A Samsung Galaxy Note 20 Ultra az első okostelefon, ami megkapta a Corning legújabb védőüvegjét, a Gorilla Glass Victust, ami állítólag nagyon jól bírja az eséseket. De vajon mi ebből az igazság?

Az új Gorilla Glass generációknál mindig azt az ígéretet kapjuk, hogy sokkal jobban állják a karcokat, vagy jobban bírják az ejtéseket, mint a korábbi verzió, a valóságban azonban a legtöbbször ez nem igazán érzékelhető. A törés és a karcolódás a telefonok állandó problémája, éppen ezért a Victustól sem vártunk túlzottan sokat. A PhoneBuff nevű YouTube-csatorna tesztje szerint azonban meglepően jól bírja a Corning friss fejlesztése.

Az alábbi videón a Galaxy Note 20 Ultra és az iPhone 11 Pro Max strapabírását hasonlítják össze, és ezúttal kifejezetten az esésekre koncentrálnak. Először a hátlapra ejtik a mobilokat, és már itt is jelentős különbségek mutatkoznak, de ezt még meg lehetne magyarázni a véletlen faktorral, illetve azzal, hogy a Note-nál tompította az esést a kiálló kamera.

A kijelzőre történő ejtésnél azonban már egyértelmű a Samsung telefonjának fölénye. Az iPhone képernyője az első alkalommal teljesen összetörik, míg a Note 20 Ultra simán bírta az esést.

A bónusz kör még érdekesebb, ez általában már csak arra megy ki, hogy totál összetörjék a telefonokat: 1,5 méterről ejtik le őket kijelzővel lefelé, egymás után 10 alkalommal. Az iPhone szinte felismerhetetlenségig összetörik, a Samsung telefonja viszont nem csak hogy működőképes marad, de még be sem reped a kijelzője, kisebb ütődéseket leszámítva teljesen sértetlen.

A Corning egyébként úgy promózza a Gorilla Glass Victust, hogy megmaradt a korábbi generációk karcállósága, miközben akár 2 méteres eséseket is túlél. Eddig azt hittük, hogy ez csak marketingszöveg, de úgy néz ki, hogy valóban sikerült megoldaniuk a kijelzőtörés problémáját, vagy legalábbis jelentősen csökkenteni rajta.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid