Megnézték, hogy a másik irányba is hajlik-e a világ első hajlítható kijelzős mobilja

0

Korábban elhitette velünk a Samsung és a Huawei, hogy már tavasszal, illetve nyáron megvásárolhatjuk a hajlítható mobiljaikat, ám ezekből nem lett semmi, mindkét gyártó elhalasztotta a megjelenést. Van azonban egy kevésbé ismert vállalat, amely simán beelőzte a nagyokat, hiszen már május óta kapható a futurisztikus készülékük, a Royale Flexpai.

A Flexpai tehát az első hajlítható kijelzős okostelefon, amit hivatalosan is meg lehet vásárolni, és az egyik kedvenc videósunk, Zack Nelson élt is a lehetőséggel. Az illető nem arról ismert, hogy finoman bánik a készülékekkel, szereti alaposan, sokszor már brutális módon próbára tenni őket, ám ez cseppet sem céltalan, hiszen így kiderül, hogy mennyire bírják a strapát.

Az alábbi videón a Royale Flexpai strapatesztje látható, érdemes végig nézni. A vége felé azt is megnézi Zack, hogy vajon a másik irányba is hajlik-e a készülék, mint ahogy azt a mérnökök tervezték. Ha csak ez érdekel, akkor tekerj 10:55-re.

Röviden azért összeszedjük, hogy mik derültek ki a tesztből. A Flexpai egy meglepően masszív mobil lett ahhoz képest, hogy mennyire futurisztikus koncepciót képvisel. A nyitás-zárás remekül működik, és egy erős mágnes gondoskodik arról, hogy magától ne nyíljon szét a masina. A zsanér is jó lett, és megfelelő borítást kapott, hogy ne juthasson be a szennyeződés, mint a Galaxy Fold első verziója esetében. Ami hátrány, hogy a kijelző kívül van összehajtott állapotban, és a flexibilitás miatt nem tudták üveggel megoldani a védelmét, így ez könnyen karcolódik. Ami pedig a rossz irányba történő hajlítást illeti, ezt meglehetősen jól viselte a készülék egy darabig, persze elegendő erővel nyilván össze lehet törni…

A Snapdragon 855-tel szerelt újdonság egyébként durván 1300 dollárba kerül (további részletek itt), és egyelőre még nem ajánlják mindenkinek, de ahhoz képest, hogy ez az első ilyen hajlítható kijelzős telefon, egész jól sikerült összerakni. Kíváncsian várjuk, mi lesz a Samsung és a Huawei próbálkozásával, a jelenlegi állás szerint ezek szeptemberben érkeznek, jóval magasabb áron.

Forrás: JerryRigEverything

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid