Megnézték, mire jó a Samsung Galaxy S10+ második szelfikamerája

0

A Samsung Galaxy S10+ a dupla szelfikamerája miatt méretesebb kijelzőszigettel rendelkezik, mint a két kisebb modell, ám ez valójában nem sok pluszt ad egy friss teszt szerint.

A Samsung Galaxy S10+ megkapta ugyanazt a 10 MP-es előlapi kamerát, mint az S10 és az S10e, de ehhez hozzápakoltak még egy 8 MP-es másodlagos érzékelőt, ami külön nem használható semmire, csak a mélységérzékelésben segít a portréfotóknál (Live Focus funkció). A kivágás emiatt nagyobb lett, ám a Sammobile friss tesztje szerint nem igazán hoz minőségjavulást ez a megoldás.

A teszt során egy Galaxy S10e és egy Galaxy S10+ szelfikameráját hasonlították össze, kifejezetten a homályos hátterű “bokeh” fotókat vizsgálva. A konkrét végeredmény ezen a linken látható, de a lényeg annyi, hogy sem nappal, sem gyengébb fényviszonyok között nem mutatkozott jelentős eltérés. Az egy szelfikamerás S10e hasonlóan pontosan vágta körbe az alakot, mint a dupla kamerás S10+ (hol az egyik, hol a másik mosta el kicsit a határokat).

A “Live Focus” nevű funkcióhoz használt mélységérzékelésen kívül tudomásunk szerint másra nem jó a plusz szenzor. Talán egy külön is használható, ultraszéles látószögű egységnek több értelme lett volna, de persze ezen fölösleges rágódni. (Egyébként beállítható szélesebbre a szelfikamera látószöge, de ezt is az elsődleges 10 MP-es kamerával oldották meg egy kis trükközéssel.)

Persze aki az S10+-t választja, az úgyis valószínűleg a nagyobb kijelző miatt, mintsem az extra szelfikameráért, de így kissé talán fölöslegesnek érződik a nagyobb kivágás. Manapság már egyetlen szenzorral is kifejezetten jó portéfotókat lehet készíteni, elég csak a Pixel 3 mobilokat említeni, de az S10e és az S10 is jó példa erre.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid