Akár 192 megapixeles kamerát is támogatnak az újabb Qualcomm chipsetek

0

A Qualcomm frissítette néhány újabb Snapdragon processzor hivatalos adatlapját, így eddig ismeretlen részletek is kiderültek, mint például az extrém nagy felbontású kamerák támogatása.

A hivatalos specifikációk szerint több Qualcomm processzorba is olyan képfeldolgozó egység (Spectra 250 vagy 280 ISP) került, amely elméletileg akár egy 192 megapixeles kamerával is megbirkózna. Egész pontosan a Snapdragon 855, 845, 712, 710, 675 és 670 chipsetekről van szó.

Snapdragon 845

Mindez persze csak elméleti szintű, hiszen ezt a felbontást meg sem közelítik a jelenlegi mobilokba szánt kameraszenzorok. Arról nem is beszélve, hogy ez a szimpla kamerára vonatkozik, és arra is csak akkor, ha ki vannak kapcsolva az olyan extra funkciók, mint a Multi-Frame Noise Reduction (MFNR) vagy a Zero Shutter Lag (ZSL). Az első több kép készítésével és összemosásával csökkenti a zajt, a második pedig arra jó, hogy az exponáló gomb megnyomásakor azonnal elkészüljön a fotó. Ha ezeket is használni akarjuk, akkor szimpla kamera esetében 32, duál kameránál pedig 16 MP a maximális felbontás, amit a Spectra 280 ISP támogat.

Mindez persze inkább a gyártók szempontjából lényeges, ugyanis ezekkel a korlátokkal kell számolniuk, ha az említett chipsetek valamelyikére épülő okostelefont terveznek.

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid