A Huawei DSLR képeket használt a P30 mobilok kamerájának népszerűsítésére (frissítve)

0

Ha követtétek az eddigi híreket, akkor tudjátok, hogy a Huawei P30 Pro egy periszkópos zoom kamerát fog kapni, amelynek köszönhetően ötszörös veszteségmentes nagyításra lesz képes a képrögzítő egység. Ennek apropóján a kínai gyártó megragadta az alkalmat, hogy reklámozza kicsit az érkezőfélben lévő zászlóshajó elsődleges kameráját, valamint ezt a funkciót. A Weibón közzétett minta fényképekkel azonban akadt némi furcsaság… (Frissítés: a cikk végén olvashatod a Huawei hivatalos állásfoglalását!)

Mint kiderült, ezeket a képeket egyáltalán nem a Huawei P30 vagy a P30 Pro készülékekkel lőtték, habár a reklámkampány erőteljesen ezt sugallja. A GSMArena egyik szemfüles olvasója egy profi fotós portfóliójában rábukkant az egyik képre, és természetesen telefon helyett tükörreflexes fényképezőgéppel készítették.

Az eredeti fotó )Forrás: Jack Olson)

Egy másik fotó, amelyen egy éppen kitörni készülő vulkán látható, szintén előkerült az internetről, ráadásul a fotó több, mint 10 éves, valamikor 2009 folyamán csinálták.

Persze nem a Huawei az egyetlen gyártó, amelyik a marketinget tükörreflexes fényképekre alapozza, ám ilyen esetekben szükséges azok mibenlétének tisztázása.

Azonban ebben az esetben mintha arról volna szó, hogy a Huawei el akarja hitetni a felhasználókkal, hogy ilyen minőségű képeket lehetséges készíteni a mobiljuk segítségével. Némi keresgélés után a kampányban használt többi képet is megtalálhatjátok az interneten. Ti mit gondoltok erről?

Frissítés: alább olvasható a Huawei hivatalos állásfoglalása.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy némi félreértést okoztak a Huawei P30 sorozatot népszerűsítő képeink. Szeretnénk megismételni, hogy ezek a fotók mindössze a Huawei P30 széria egyedi új képességeire kívánják felhívni a figyelmet. Vállalatunk természetesen megszerezte az eredeti képek jogait, amelyek csupán az említett képességek művészi megjelenítései. Az elkövetkező hetekben számos bejelentéssel készülünk. Maradjanak velünk!”

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid