Megoldották az 5G támogatást a Huawei P60 mobilokon

0

Nemrég bemutatták a Huawei P60 szériát, ami egész jól sikerült, ugyanakkor kell néhány kompromisszumot kötni azoknak, akik beruháznának valamelyik modellre. Ilyen a korábbi generációs hardver (Snapdragon 8+ Gen 1), a Google-alkalmazások hiánya, illetve hogy kimaradt az 5G támogatás. Utóbbi azonban úgy néz ki, hogy megoldható lesz, ugyanis bejelentettek egy spéci tokot, ami áthidalja a problémát.

Az amerikai tiltások eléggé megnehezítik a Huawei dolgát, sokáig még az is erősen kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán bármilyen modern hardver, amit be tudnak építeni a telefonjaikba. Ez részben megoldódott, kaphat Qualcomm lapkákat a gyártó, de csak 5G modem nélkül. Eléggé szomorú, hogy éppen az a vállalat nem használhat 5G-t, amely a legtöbbet járult hozzá az új hálózati technológia elterjesztéséhez.

Bár a telefonjaik gyárilag nem teszik lehetővé az 5G hálózatokra történő csatlakozást, azt senki nem tiltja, hogy külsős gyártók olyan tartozékokat készítsenek, amik alkalmasak erre. A Soyealink nevű vállalat be is mutatta nemrég a saját megoldását, ami egy speciális tok a Huawei P60 és a P60 Pro mobilokhoz. Ez amellett, hogy védelmet nyújt, antennákat és eSIM-et is tartalmaz, így ki tudja egészíteni a telefon hálózati csatlakozási képességeit.

A tartozék felhelyezése után a telefonon egyből felugrik egy ablak, amelyen egy pillanat alatt be tudjuk állítani az 5G kapcsolódást, és így hozzáférhetünk a különféle új generációs hálózatokhoz (Sub-6, SA + NSA). Egész pontosan az alábbi frekvenciasávok támogatottak.

  • SA: N1, N3, N28, N41, N77, N78, N79
  • NSA: B3+N41, B3+N78, B3+N79, B1+N78, B1+N41, B39+N41, B39+N79, B41+N79, B5+N78, B8+N78

A működéshez természetesen a tokban lévő eSIM-et aktiválni kell.

A különleges tok pontos árát egyelőre sajnos nem tudjuk, és arról sincs információnk, hogy kapható lesz-e Kínán kívül. Persze még kicsit korai is lenne ilyesmiről beszélni, hiszen egyelőre a P60 szériát is csak Kínában lehet megvásárolni. Az új csúcsmodellek európai bemutatója május 9-én lesz, kíváncsian várjuk a nemzetközi forgalmazás részleteit.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid