Megszűnik a takarékos YouTube Go app

0

2016-ban jelent meg a YouTube Go alkalmazás, ami az eredeti YouTube app könnyített, takarékosabb változata kevesebb funkcióval. Nemrég bejelentették, hogy nyugdíjazzák a fejlesztést, augusztustól már nem lesz elérhető a több, mint 500 millió telepítéssel rendelkező program.

A YouTube Go elsősorban a fejlődő országok lakosainak készült, és a legfőbb cél az volt, hogy elfusson a gyengébb készülékeken is, beérje kisebb mennyiségű RAM-mal és tárhellyel, illetve kevesebb adatforgalmat használjon.

Funkciók terén nem kínál annyi mindent mint a fő alkalmazás, nem lehet vele videókat feltölteni vagy hozzászólásokat írni, és sötét módja sincs, de például támogatja az offline lejátszást (videók letöltése és későbbi megtekintése), amit normál esetben csak a Prémium előfizetők érhetnek el.

A Google azzal indokolja a YouTube Go leállítását, hogy már elavult az app, nem nyújt olyan felhasználói élményt, mint a normál YouTube, ami egyébként sokat fejlődött az évek alatt, kapott például új takarékossági opciókat. Az is igaz, hogy manapság már a belépőszintű telefonok is korrekt teljesítményre képesek, így egyre kevésbé van szükség ilyen spéci, könnyített alkalmazásokra.

Sokak szerint az is nagy szerepet játszik a YouTube Go kaszájában, hogy ingyen teszi lehetővé az offline lejátszást, miközben ez már egy fizetős funkció a normál appban, és így szeretné a Google növelni a Prémium előfizetők számát.

Az YouTube Go augusztusban nyugdíjba vonul, ezért a keresőóriás azt javasolja a felhasználóknak, hogy váltsanak a hagyományos YouTube appra, vagy pedig használják böngészőből a platformot.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid