Megújult formában tért vissza a legendás Winamp lejátszó

0

A szoftverek között kevés olyan gazdag múlttal rendelkező név van, mint a Winamp. A program 1997-ben jelent meg először, a sallangmentes, de rendkívül testreszabható felületével egyértelműen az egyik legjobb zenelejátszó volt. Számos formátumot támogatott, és a skinek, plug-inek széles választékát kínálta. A népszerű lejátszó egy hatalmas átalakításon esett át, és hamarosan Androidra is eljut, de azt új verzió nem sok mindenben emlékeztet a legendás programra.

A Winamp, amely most a Llama Group nevű cég tulajdonában van, hatalmas megújulást jelentett be. A program egy online lejátszóvá alakult át, ami a webes felületen már meg is jelent, a harmadik negyedévben pedig tovább bővül mobilalkalmazásokkal iOS-en és Androidon is.

A Winamp új megközelítése talán a Spotify vagy az Apple Music szolgáltatásaihoz hasonlít leginkább, de egy kicsit másként működik. Ahelyett, hogy előfizetnél a szolgáltatásra, hogy hozzáférj a cég teljes dalkönyvtárához, a kívánt előadókra külön-külön lehet előfizetni, és így támogatni őket.

A friss kiadás gyakorlatilag egyfajta keveréke lesz a Patreonnak és a Spotify-nak, ami egy érdekes ötlet, viszont nagyjából semmi köze sincs ahhoz a Winamphoz, amit ismertünk és szerettünk. A zenei könyvtár ráadásul egyelőre elég szűkös, rengeteg nagy előadó és sláger hiányzik.

Előbb-utóbb a helyben letöltött zenéket is le lehet majd játszani, és más zenei streaming-szolgáltatásokhoz is csatlakozhatsz, így talán jobban lehet majd használni. Maga a webes alkalmazás egyelőre befejezetlennek tűnik, és nem is lehet csak úgy kipróbálni, mindenképp regisztrálni kell a használathoz.

Egyesek talán még emlékeznek arra, hogy a Winampnak évekkel ezelőtt volt egy Android verziója, de azt megszüntették, amikor a Winamp a közelmúltban más dolgokra helyezte a hangsúlyt. Kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből az új verzióból, de egyelőre nem tűnik túlzottan ígéretesnek.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid