A Sega felvásárolja az Angry Birds fejlesztőjét

0

A Sega Corporation bejelentette, hogy 706 millió euróért (775 millió dollárért) megvásárolja a finn Rovio Entertainment Oyj-t, az Angry Birds játékok készítőjét.

Az üzlet várhatóan 2023 szeptemberéig zárul le. A Sega átveszi a Rovio mobiljáték-fejlesztését, és a finn vállalat mobiljátékok terén szerzett szakértelmét felhasználva többplatformos címeket megalkotását tervezi a Sega IP-portfóliójából.

A gyorsan növekvő globális játékpiacon belül a mobiljátékok piaca különösen nagy potenciállal rendelkezik, és a Sega hosszú távú célja, hogy felgyorsítsa terjeszkedését ezen a területen. Áldottnak érzem magam, hogy ilyen tranzakciót jelenthetek be a Rovióval, az “Angry Birds” tulajdonosaival. – mondta Haruki Satomi, a Sega Sammy Holdings elnök-vezérigazgatója.

A sajtóközlemény megemlíti a Sega azon terveit is, hogy segít a Rovio portfóliójának “mobiljátékokon kívüli” bővítésében, ami új Angry Birds címeket jelenthet konzolokra, valamint új játékfilmeket és tévésorozatokat.

A Rovio mobiljátékait már több, mint 5 milliárdszor töltötték le, de a Sega felvásárlásának van egy másik kulcsfontosságú része is, a játékfejlesztésre szolgáló Beacon platform.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid