Megvan az első Android app, ami elérte a 10 milliárd telepítést a Play Áruház szerint

0

Magának az Android rendszernek jelenleg durván 2,5 milliárd aktív felhasználója van, akad azonban egy alkalmazás, amely most átlépte a 10 milliárd telepítést a Play Áruház mutatója szerint.

Bár a Facebook, a Gmail és a YouTube is nagyon népszerű, ezek még “csak” az 5 milliárdos küszöböt lépték át, a legtöbbet “telepített” app pedig nem más, mint a Google Play-szolgáltatások, amely nemrég elérte a 10 milliárdos számot.

A Play-szolgáltatások nem egy hagyományos alkalmazás, nagyrészt a háttérben működik, mégis rettentően fontos, ugyanis nélküle rengeteg minden nem működne az Android készülékeken. Ezen keresztül frissülnek a Google Play-ről származó appok, továbbá összeköti az alkalmazásokat más Google-szolgáltatásokkal, például a Google-bejelentkezéssel és a Google Térképpel.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Google Play-szolgáltatások és a Google Play Áruház nem ugyanaz az alkalmazás, de mindkettő az Android beépített része, legalábbis abban az esetben, ha az adott készülék rendelkezik Google-licenccel.

Így tehát egyáltalán nem meglepő, hogy a Google Play-szolgáltatások érte el először a 10.000.000.000 telepítést, még ha nem is hagyományos módon, hiszen az appot már gyárilag ráteszik a különféle androidos eszközökre.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid