Snapdragon 888 processzorral debütáltak az új Meizu zászlóshajók

0

Ahogyan várható volt, a Meizu végre bemutatta legújabb zászlóshajó készülékeit, amelyek a 18-as számot viselik, egyébként éppen ennyi éve alapították az ázsiai céget. A telefonok belsejében Snapdragon 888 lapkakészlet teljesít szolgálatot 5G modemmel, és variánstól függően akár 12 GB operatív memóriával kiegészítve. Lássuk, mit tudnak a Meizu 18 és 18 Pro modellek, amelyek forgalmazása már meg is kezdődött Kínában!

Meizu 18 Pro

Kezdjük egyből a nehéztüzérséggel! A Meizu 18 Pro a nagyobb a két készülék közül, megjelenítője 6,7 hüvelykes képátlóval és 3200 x 1440 pixeles felbontással rendelkezik. A gyártás során Samsung E4 AMOLED panelt használtak a kínai gyártó szakemberei, amely 120 Hz-es képfrissítést és 240 Hz-es érintésérzékenységet kínál. A megjelenítőt borító üveg mind a négy oldalán ívelt, és a kijelző takarásában a legújabb Qualcomm gyártmányú 3D-s ultrahangos ujjlenyomat-olvasó végzi a biometrikus azonosítást.

A Meizu 18 Pro belsejében 5 nanométeres gyártási eljárás révén készülő Snapdragon 888 lapkakészlet végzi számításokat, amelynek részét képezi az X60 modem, utóbbi komponens teszi lehetővé az 5G hálózatokra való csatlakozást. Operatív memória tekintetében választhatunk 8 vagy 12 GB LPDDR5 RAM-ot, míg a tárhely lehet 128 vagy 256 GB is kiszereléstől függően, ám mindkét esetben UFS 3.1 típusú háttértárat kapunk.

A készülék összesen négy hátlapi kamerával bámul a világba, az elsődleges érzékelő egy 50 megapixeles Samsung GN1, amely f/1,9 lencse mögött foglal helyet, szomszédjában egy 32 megapixeles ultraszéles látószögű Sony IMX616 modul található, amely környezetét 130 fokban pásztázza, rekeszértéke pedig f/2,2. Ez a szenzor tölti be a makró kamera szerepét is, már 2 cm távolságról képes rögzíteni. Kapunk továbbá egy 8 megapixeles 3x zoom kamerát, valamint egy 3D ToF érzékelőt. A megjelenítőn lévő kivágás belsejében pedig egy 44 megapixeles szelfikamera virít. Az okostelefon hardveres komponenseit egy 4500 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, ami támogatja a 40 wattos kábeles, illetve a 10 wattos vezeték nélküli reverzibilis gyorstöltést egyaránt.

Meizu 18

A két okostelefon közül ez rendelkezik a kisebb képernyővel, amely mindössze 6,2 hüvelykes, viszont a felbontás ugyanúgy 3200 x 1440 pixel. Az összeszerelés során újfent AMOLED panelt használtak, amely ugyanazzal a képfrissítési rátával és érintés érzékenységgel kecsegtet. A Meizu 18 képernyőjét borító üveg szintén ívelt. A készülék kiváló választás lehet azoknak, akik kompakt csúcskategóriás készüléket keresnek, mert a burkolata alatt ugyanaz a Qualcomm Snapdragon 888 chipset teljesít szolgálatot, mint a Pro modell esetében. Az operatív memória kiszereléstől függően lehet 8 vagy 12 GB, a háttértár szintén UFS 3.1 szabványú, és természetesen az 5G támogatás sem marad el.

Kamerák tekintetében azért már akadnak eltérések, a hátoldalon egy 64 megapixeles Sony IMX682 szenzor tölti be a főszerepet, amely f/1,6 apertúrával bír. A kamerakészlet további tagjai egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű egység és egy 8 megapixeles 3x telefotó modul, sajnos a 3D ToF érzékelőről ezúttal le kell mondani. Az előlapi kamera felbontása pedig 20 megapixel. A Meizu 18 burkolata alatt egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor rejtőzik, amely a vezeték nélküli töltést sajnos nem képes fogadni, de a vezetékes töltők közül az akár 36 wattos megoldásokat is támogatja.

A Meizu érdekesen oldja meg a tartozékok kérdését, és talán az övék az egyik legzöldebb koncepció eddig. Kábel lesz a dobozban, töltő nem, viszont hamarosan indítani fognak egy kampányt, amelynek keretein belül adnak egy vadonatúj adaptert azoknak, akik két régebbit beszolgáltatnak a gyártónak.

Mindkét Meizu 18 modell előrendelhető, a boltok polcaira pedig március 8-án fognak felkerülni Kínában. Az alapmodell fehér, kék és lila árnyalatokban lesz kapható 8/128 GB-os, 8/256 GB-os és 12/256 GB-os kiadásokban, a legolcsóbb variáns magyar pénzre átszámítva nagyjából 205 ezer forintért vihető. A Pro verzió fehér, kék és szürke színben választható, ami a tárhelyet és az operatív memóriát illeti, ugyanazok az opciók állnak rendelkezésre, a legolcsóbb kiszerelés megközelítőleg 233 ezer forintért lesz beszerezhető.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid