Menő folyadékhűtést kapott a OnePlus 11 Concept

0

Ahogy az várható volt, az MWC alkalmából leleplezték a OnePlus 11 Concept okostelefont, ami meglehetősen egyedi dizájnnal és egy különleges hűtési rendszerrel bír.

Mielőtt bárki is túlzottan izgalomba jönne, le kell kicsit hűtenünk a kedélyeket. A OnePlus 11 Concept, ahogy a neve is mutatja, egy koncepciómobil, vagyis nem fog tömeggyártásba kerülni ebben a formában. A fő célja, hogy bemutassa, mire képest a gyártó. Arra viszont van esély, hogy később egy másik mobilban felhasználják majd a technológiát.

A készüléket az úgynevezett “Active CryoFlux” aktív hűtési rendszer teszi egyedivé, ami leginkább a gamer számítógépek megoldásait próbálja utánozni. A hátlap alatt van egy nagyon vékony csőrendszer, amiben folyadékot keringtet a piezoelektromos kerámia mikroszivattyú. Az átlátszó hátlap és a LED világítás pedig látványossá varázsolja az egészet. (Ez a fajta aktív folyadékhűtés nem keverendő össze a telefonokban általában alkalmazott passzív gőzkamrás megoldással.)

A menő kinézet mellett értelemszerűen az a haszna a fejlesztésnek, hogy kevésbé melegszik a telefon komolyabb terhelés alatt, és így a hardverből is jobban ki lehet hozni a maximumot. A gyakorlatban mondjuk azért nem olyan látványos a különbség, néhány százalékkal nőhet a képkockasebesség játék közben, illetve a töltés is maximum 1 perccel gyorsulhat.

Frissítés: MKBHD videójában közelebbről is megnézhető a telefon, nagyon szépen látszik, ahogy kering benne a hűtőfolyadék. A videós azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy a valóságban még nem igazán működik ez a spéci hűtés, a koncepciómobil leginkább csak marketing célokat szolgál jelenleg.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid