Mesterséges intelligenciát kapott a Messenger

4

Nem telik el úgy hét, hogy ne hallanánk valamilyen Messengerrel kapcsolatos újításról. Nemrég kaptuk meg a reakciókat és az említéseket, most pedig egy mesterséges intelligenciával működő asszisztenst jelentett be a Facebook.

Egyszerűen csak M néven érkezett a Messenger saját virtuális asszisztense, ami folyamatosan monitorozza a beszélgetéseket bizonyos kulcsszavak után kutatva. Ha M úgy gondolja, hogy egy adott üzenet alapján a segítségünkre lehet, akkor feldobja egy buborékban a lehetséges opciókat, amelyek közül könnyen választhatunk.

Az új asszisztens segítségével lehet matricákat küldeni, pénzt kérni és küldeni, szavazást indítani egy csoportos beszélgetésben, elküldeni a pontos helyzetünket, találkozót egyeztetni, vagy fuvart kérni. Például ha azt írod valakinek, hogy “Hurrá!!”, akkor automatikusan előjönnek az ehhez kapcsolódó matricák, ha pedig azt, hogy “Találkozzunk holnap 4-kor”, akkor egyből létre tudsz hozni egy eseményt. A cél, hogy a felsorolt tevékenységeket sokkal gyorsabban el tudjuk végezni, mint eddig, de persze ha valakit zavar az új funkció, akkor ki is lehet majd kapcsolni.

Messenger M

Közzétette: Facebook – 2017. április 5.

Egyelőre csak az USA-ban érhető el az új asszisztens Androidon és iOS-en, és természetesen csak angol nyelven. Mondjuk én személy szerint nem sajnálom, hogy egy darabig kimaradunk belőle.

forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid