Miért választotta a Leagoo a Spreadtrum SC9853i processzort?

0

Az év elején mutatta be az Intel és a Spreadtrum a közös fejlesztésüket, az SC9853i lapkát, ami a jövőben sok középkategóriás okostelefonban lesz megtalálható. Elsőként a Leagoo használja fel a chipsetet, amire jó okuk van,

A Spreadtrum SC9853i az Intel 14 nm-es FinFET gyártástechnológiájával készül, és a nemzetközi piacokat célozza meg, azon belül is a középkategóriás okostelefonok szegmensét. A chipset egy 8 magos, 1.8 GHz-es, 64-bites, Intel Airmont architektúrára épülő processzort tartalmaz, amely nagy teljesítményre képes alacsony fogyasztás mellett.

Az SC9853i lapkával az Intel és a Spreadtrum meg szeretné hódítani a kedvező árú mobilok piacát, csökkentve ezzel a Mediatek és a Qualcomm részesedését. A kínai központú chipgyártó elsőként a MediaTek megelőzésére törekszik a szegmensen belül, azután pedig a Qualcomm babérjaira törnének.

A Spreadtrum gondosan választja meg a partnereit, hiszen komoly hírnévre törekszenek, éppen ezért egy olyan gyártóval kerültek partnerségbe, mint a Leagoo, amely a nemzetközi színtéren is egyre ismertebb.

Ha esetleg focirajongó vagy, akkor biztosan találkoztál már a Leagoo nevével, hiszen ők szponzorálják a Tottenham Hotspur nevű csapatot, ezzel ők a harmadik kínai mobilgyártó, amely egy top európai fociklubbot támogat az Oppo (FC Barcelona) és a TECNO (Manchester City) után.

A Leagoo egyébként 160.000 négyzetméternyi gyárterülettel, több mint 5.000 alkalmazottal és 50 összeszerelő sorral rendelkezik, amelyek révén évi 20 millió okostelefon legyártására képesek.

A Leagoo ott van a Top 10 kínai export telefonmárka között és a tavalyi évben bekerültek a Top 3-ba is a tengerentúli e-kereskedelem szempontjából.

Nemrég debütáltak a gyártó vékony kávás Leagoo S8 és S8 Pro mobiljai, és állítólag sok a pozitív visszajelzés a készülékekkel kapcsolatban, ami tovább motiválja őket abban, hogy merészebb fejlesztésekbe fogjanak.

A Leagoo leginkább a 100-120 dolláros árszegmensre igyekszik koncentrálni, és több olyan mobillal is készülnek, amelyek a belépőszintű vagy középkategóriás árazásuk ellenére a szokásosnál erősebb hardverrel bírnak.

Ezért döntött a Leagoo az SC9853i chipset mellett a legújabb terméke, a Leagoo T5c esetében, amely egy igen jó teljesítménnyel bíró, mégis olcsó telefon lesz. A kínai gyártó az első, amely felhasználja ezt a lapkát, így a már említett árkategóriában egy igazi teljesítménybajnok lehet a T5c.

A Leagoo T5c-re már elő lehet regisztrálni, és aki feliratkozik, az további kedvezményt kaphat, hiszen 30 dolláros kuponokat sorsolnak ki. További részletek a gyártó weboldalán:

forrás: Leagoo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid