Nagyot lép előre kijelzőben a Samsung Galaxy S20 széria!

0

Nemrég derült ki, hogy február 11-én mutatja be új csúcsmobiljait a Samsung, most pedig két megbízható forrás is megerősítette a készülékek egyik legnagyobb újítását.

Az egyik ismert kiszivárogtató nemrég Twitteren közölte, hogy mindhárom új Galaxy S mobil megkapja a 120 Hz-es kijelzőt. Azt is elárulta, hogy lesz normál, + és Ultra verzió, vagyis ha hihetünk az S20 elnevezésről szóló pletykáknak, akkor a készülékek a következők lesznek:

  • Galaxy S20
  • Galaxy S20+
  • Galaxy S20 Ultra

Szinte az összes jelenlegi mobil kijelzője 60 Hz-es képfrissítést használ, mindössze néhány van, amely túllépett ezen, főleg gamer telefonok és a OnePlus újabb modelljei. Vannak 90 Hz-es és 120 Hz-es megoldások is a piacon, és már jó ideje vártunk arra, hogy valamelyik top márka (pl. Samsung vagy Huawei) is bevezesse a nagyobb képfrissítési rátát. A különbség szemmel látható már egy 90 Hz-es kijelző esetében is, a mozgások folyamatosabbak, görgetésekor sokkal “simább” a kép.

Íme egy régebbi lassított összehasonlítás a Galaxy S8 60 Hz-es kijelzője és egy 120 Hz-es Sharp panel között:

A 120 Hz-es kijelzők bevezetése tehát hatalmas lépés lesz a Samsungnál, egyetlen hátránya van a dolognak, a csökkenő üzemidő. Szerencsére ez nem lesz kötelező, a felhasználók választhatnak majd, hogy 60 Hz-en vagy 120 Hz-en használják a mobiljukat. További jó hír, hogy jelentős méretnövekedésre lehet számítani az aksik terén, a három modell 3800-4000, 4500 és 5000 mAh-s telepet kaphat.

Egyébként a 120 Hz-es kijelző már szinte biztosra vehető a három új készüléknél, ugyanis a fenti forrás mellett a Sammobile nevű weboldal is megerősítette a hírt.

Persze nem ez lesz az S20 modellek egyetlen újítása, kapunk friss hardvert, 5G támogatást az összes verziónál, teljesen megújult kamerákat, és persze a már említett méretes aksikat.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid