Mobilos játékokat fog készíteni a Nintendo

0

Hamarosan viszontláthatjuk kedvenc Nintendo figuráinkat okostelefonjainkon és táblagépeinken. A japán cég korábban vonakodott attól, hogy exkluzív tartalmait más platformon is közzétegye a sajátjain kívül, de most úgy fest, végre megtört a jég.

A Nintendo a projekt megvalósulása érdekében összefogott a DeNA nevű mobilfejlesztő vállalattal, amely többek között olyan játékok megalkotásáért felelős, mint a Final Fantasy vagy a Blood Brothers. A két cég nem csupán játékokat fog fejleszteni, hanem igyekeznek olyan megoldásokat is létrehozni, amelyek közelebb hozzák a konzolokat és a mobil operációs rendszereket.

Aki viszont azt hiszi, hogy a klasszikus címek portjait kapja majd kézhez, csalódni fog, mert itt valójában a régi játékok elemeit, szereplőit, háttereit felhasználó, de teljesen új fejlesztésekről van szó. Ezek az alkalmazások leghamarabb ősszel kerülhetnek a felhasználók birtokába.

Ha netán mégis a klasszikus Nintendo címekkel szeretnél játszani okoskészülékeden, javaslom nézz szét a Google Play áruházában, ahonnan remek emulátor alkalmazásokat tölthetsz le.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid