Mobilra csatolható kamerával rukkolt elő az Olympus

0

A legtöbb mobil nem alkalmas professzionális fotózásra, és bár csodát nem tett, a Sony QX termékei kicsit közelebb vitték az okostelefon tulajdonosokat a magas színvonalú képek készítéséhez. Ezeknek a készülékre csatlakoztatható kameráknak állított most konkurenciát az Olympus újdonsága.

Ha valaki ormótlannak tartja, az olyan készülékeket, mint a Samsung Galaxy K Zoom, de mégis szeretne többet kihozni a mobilja fényképezési képességeiből, akkor beruházhat egy Olympus Air-re. Ez – akárcsak a Sony fent említett megoldásai – lényegében egy kameramodul, ami egyrészt fizikailag, másrészt vezeték nélküli kapcsolat révén csatlakozik a mobilkészülékünkhöz.

Amikor fotózni szeretnénk, felhelyezzük, amikor inkább a tartalomfogyasztás, illetve a telefonálás kerül előtérbe, könnyedén eltávolítjuk. Az Olympus Air A01 március 6-tól lesz kapható Japánban, a cserélhető objektíves alapmodell 310 dollárért, a 12-42 mm-es EZ lencsét tartalmazó készlettel pedig 460 dollárba fog kerülni.

Maga a kamera 16 megapixeles, Live-MOS szenzorral és TruePicVII processzorral van felszerelve, ráadásul nyolc különböző dedikált okostelefonos alkalmazás is írtak hozzá a különféle fényképezési módokhoz. Ezen felül érdemes megemlíteni, hogy az Olympus Air rendelkezik saját micro SD slottal, exponálógombbal, beépített akkumulátorral, valamint WiFi és Bluetooth modullal. A legnagyobb kérdésre – mely szerint a készülék kapható lesz-e Japánon kívül -, egyelőre még nincs válasz.

Pocketnow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid