Mobilszolgáltató lesz a Google-ből

0

Már korábban is halhatunk olyan pletykákat, miszerint a Google belépne a mobilszolgáltatók piacára, a The Wall Street Journal friss cikke azonban biztosnak tűnő információkkal szolgál.

A hírek szerint a héten indul a Google projektje, de jelenleg (sajnos) még szó sincs arról, hogy egy új konkurenciát kapnának a mostani szolgáltatók, a keresőóriás ugyanis egyelőre csak egy szűk körben fog működni. Korábban egyébként azt hittük, hogy a roaming területét szándékoznak megreformálni, most azonban úgy néz ki, hogy a mobilnettel kapcsolatos a Google új szolgáltatása.

Jelenleg a legtöbb szolgáltató egy bizonyos adatmennyiséget kínál a csomagjai mellé, amit akkor is ki kell fizetnünk, ha nem használjuk ki teljes egészében. A Google azonban olyan konstrukciót szeretne létrehozni, amivel az ügyfelek a ténylegesen felhasznált adatmennyiség után fizetnének.

Nexus 6

Nexus 6

További részleteket egyelőre nem tudni, az viszont kiderült, hogy egyelőre csak az USA-ban indul el a Google új szolgáltatása, ami kizárólag a Sprint és a T-Mobile hálózatain lesz elérhető, ráadásul csak a Nexus 6 tulajdonosok számára.

Jól látszik tehát, hogy egy szűk körű, kísérleti projektről van szó, később azonban várható a terjeszkedés, ami nekünk, felhasználóknak mindenképpen jó lesz.

WSJ

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid