Frissítéssel “extra RAM-ot” kapott a Redmi Note 10 Pro 5G

0

A virtuális memória koncepciója már egy ideje jelen van a számítógépek világában, de a közelmúltban az okostelefon-gyártók is elkezdték használni. A technológiának az a lényege, hogy a készülékben lévő háttértár egy részét operatív memória gyanánt fogják dologra, így egy kevesebb RAM-mal rendelkező okostelefon működési sebességén is lehet valamelyest gyorsítani. A legújabb olyan készülék, amely támogatja ezt a metódust, nem más, mint a Redmi Note 10 Pro 5G.

Eredetileg ez a funkció nem képezte részét a készülék szoftverének, ám most egy frissítésnek köszönhetően aktiválhatóvá vált. Az OTA update telepítését követően a belső tárhelyből 2 GB-ot lehet virtuális memóriává alakítani, így a tulajdonos által birtokolt kiszereléstől függően 6 vagy 8 GB RAM helyett mostantól akár 8 vagy 10 GB is munkára fogható lesz. Ez gyorsabb működést, megnövelt multitaszking képességeket, és hamarabb elinduló alkalmazásokat jelenthet majd a gyakorlatban.

Méretét tekintve a frissítés elenyésző, viszont egyelőre csak a kínai Redmi Note 10 Pro 5G tulajdonosok örülhetnek áldásainak. Bízunk benne, hogy később a nemzetközi piacra szánt Xiaomi modelleknél is elérhető lesz ez a hasznos funkció.

Egyébként a Redmi Note 10 Pro 5G a működését gyorsító frissítés nélkül is egy egészen korrekt ajánlat, hiszen a burkolata alatt Dimensity 1100 lapkakészlet végzi a számításokat, a háttértár UFS 3.1 típusú, a megjelenítő pedig egy méretes, 6,6 hüvelykes, Full HD+ felbontású AMOLED panel, amely támogatja a 120 Hz-es képfrissítést. A készülék hátlapján 108 megapixeles elsődleges érzékelő foglal helyet, az okostelefon energiaellátását pedig egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor felügyeli, amely a 67 wattos töltőkkel is kompatibilis. A mobil nem keverendő össze a normál Redmi Note 10 Pro-val, ami nálunk is kapható, az 5G-s modell talán Poco X3 GT néven kerül majd nemzetközi forgalomba.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid