Műtárgyat idéz a Xiaomi 12T Pro limitált kiadása

0

A gyártók által alkalmazott, sokszor tényleg megkapó, csinos formaterv ellenére az okostelefonok elsősorban használati tárgyak, ám a most leleplezett limitált kiadású Xiaomi 12T Pro szinte elmossa a határokat mobil és művészeti alkotás között. A készülék a Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition névre hallgat, a kínai gyártó egy New York-i művésszel közösen fejlesztette, mégpedig azzal a céllal, hogy egy olyan “szoborszerű tárgyat alkossanak”, amely a funkcióin túlmutató jelentéssel bír.

Daniel Arsham egy New Yorkban tevékenykedő művész, akit elsősorban a szobrai miatt ismerhetnek a modern művészet kedvelői. Az itt látható limitált kiadású okostelefon az ő artisztikai látásmódját idéző dizájnt kapott, amely vélhetően a kevésbé szofisztikált vizuális ízléssel bírók számára is kellemes látványt nyújt.

A limitált kiadású készülék hardveresen továbbra is egy Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészletet kínál, amely mellé 12 GB operatív memória, valamint 256 GB háttértár kerül az összeszerelés során. A gyönyörű, zöld színű hátlapon továbbra is 200 megapixeles kamera tölti be az elsődleges képrögzítő a szerepét, akár csak egy sima Xiaomi 12T Prón.

Daniel Arsham úgy véli, hogy azok, akik húsz év múlva is birtokolni fogják ezt a készüléket, szoborszerű tárgyként fogják azt használni, kötődve egy adott pillanathoz, úgy viselve, hogy tisztában lesznek annak “mobilos funkcióin túlmutató jelentőségével”. Szerintünk egy ilyen mobilt senki nem fog telefonként használni, vagy hurcolni, aki megvásárol egyet az elérhető kétezer példány közül, valószínűleg vitrinben tartja majd a kuriózumot.

Amikor a hátlapot tervezte, a művész különböző textúrák létrehozásával kísérletezett így a panel az elavulás és a természetes erózió által felvetett szobrászati kérdéseket idézi. A Xiaomi szerint a közös munka a “digitális dematerializáció” elképzelt jövőjét igyekszik építeni, vezérlőfényei pedig a vállalat alapértékei, vagyis az innováció, a tervezőmunka és a fejlesztés.

Az okostelefonból tehát összesen 2000 darab készül, viszont különlegessége ellenére sem lesz megfizethetetlen: 899 euróért lehet majd megvásárolni a limitált kiadású Xiaomi 12T Prót.

Az előrendelés december 5-én kezdődik, a tényleges értékesítés pedig december 16-án indul majd. Akit érdekel a különlegesség nézzen szét a mi.com és a highsnobiety.com oldalakon.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid