Nagy hiba történt a Facebookon, automatikusan ismerősnek jelölt olyan felhasználókat, akiknek megnéztük a profilját

0

Nagyon kellemetlen hiba ütötte fel a fejét a Facebookon a tegnapi napon, a rendszer a felhasználók nevében küldött ki ismerősnek jelöléseket teljesen magától. A közösségi oldal elnézést kért azóta az érintettektől.

Először a Redditen írtak a problémáról, ahol számos felhasználó jelezte, hogy ugyanígy járt. Arról számoltak be, hogy olyan új ismerősökről kaptak értesítést, akiket nem jelöltek be és nem is fogadtak el.

Röviden az történt, hogy valami hiba volt a Facebook rendszerében, ezért az oldal olyan embereket jelölt be a nevünkben ismerősnek, akiknek megnéztük a profilját. Mindez automatikusan történt, a felhasználó tudta nélkül.

Azt nem tudni, hogy mennyire volt széles körű a hiba, de nem kizárt, hogy Magyarországon is voltak olyanok, akik ilyet tapasztalhattak.

A Meta szóvivője nemrég reagált a panaszokra, a vállalat elmondása szerint már javították a hibát, az okozott kellemetlenségekért pedig elnézést kérnek.

Ha esetleg úgy gondolod, hogy érintett lehetsz, akkor ezen a linken tudod ellenőrizni, hogy kiket jelöltél be ismerősnek. A bal felső sarokban a “küldött jelölések megtekintése” opciót kell keresni. Itt minden olyan felhasználó látható, akiket ismerősnek jelöltél, de még nem igazolták vissza.

Forrás: Reddit

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid