Nagy újítást jelentett be a Facebook, megkapja a Messenger és az Instagram is

0

Az elmúlt időszakban szinte minden a mesterséges intelligenciáról szólt, és a Meta sem szeretne ebből kimaradni, ezért beépítik a Meta AI asszisztenst szinte minden lehetséges helyre, így ott lesz a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp funkciói között is.

Bejelentették a Meta mesterséges intelligencia motorjának, a Meta AI-nak a legújabb verzióját, ami a Llama 3 modellre épül. Ez gyakorlatilag a ChatGPT kihívója, vagyis különböző kérdésekre ad válaszokat, megold feladatokat, és úgy általánosságban lehet vele csevegni, ha valakinek nincsenek barátai.

A Meta AI-nak van egy saját weboldala, ahonnan közvetlenül elérhető az asszisztens, de Magyarországon még nem tették elérhetővé. Ahol viszont már működik, ott beépítik a közösségi platformokba. A Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp keresőjében is ott lesz a Meta AI, fel lehet majd tenni a kérdéseinket, és megkapjuk rájuk a választ. Sőt, a Facebook hírfolyamába is be fogják építeni valamilyen módon.

Egyébként nem csak csevegésre és más szöveges feladatokra jó a Meta AI, hanem képeket és videókat is tud generálni egy leírás alapján. Csak meg kell adnunk, hogy mit szeretnénk, és már készül is egy ennek megfelelő tartalom.

Az ígéretek szerint a Meta AI nem a felhasználók adataiból dolgozik, hanem az interneten szabadon elérhető információkat használja fel, többek között a Bing és a Google keresőkben megjelenő eredményeket..

Forrás: Verge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid