Nagyot ment a Honor, a Xiaomit is beelőzték Kínában

0

Jelentősen átalakult a kínai telefonpiac az elmúlt 1-2 évben, a legfrissebb adatok szerint nagyot lépett előre az elvileg már független vállalatként működő Honor, amely nem csak a Huaweit előzte be, de még az Apple-t és a Xiaomit is.

A Canalys legújabb kimutatása szerint a Vivo és az Oppo vezeti a világ legnagyobb okostelefonos piacát, az eladott telefonok 44%-a ettől a két gyártótól származott a harmadik negyedévben. Bizonyára sokan tudják, hogy mindkettő ugyanahhoz az anyavállalathoz tartozik, és további ismert testvérmárkáik is vannak, mint a OnePlus, a Realme vagy az IQOO.

Az immáron elméletileg függetlenül működő Honor kezdi visszaszerezni Huawei korábbi eladási számait, jelenleg a harmadik helyig küzdötték fel magukat, méghozzá egy elég komoly, 18%-os piaci részesedéssel.

A Xiaomi a negyedik helyre csúszott vissza, ők 14%-ot szereztek, de annyira azért nem kell félteni a vállalatot, hiszen Európában és Indiában rettentően erősek. Az Apple pedig 11%-os részesedéssel az ötödik helyen áll.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid