Nagyot változik a hangerő állítása az Android 15-ben

0

Bár teljes átalakulás idén sem várható, azért egész sok érdekes és hasznos újítással kecsegtet a várhatóan ősszel érkező Android 15. A legutóbbi bétáról már beszámoltunk, van azonban benne egy látványos változtatás, amiről eddig nem ejtettünk szót.

Megváltozik a hangerő beállítási felülete az Android 15-ben. Már az előző bétánál is máshogy jelentek meg a csúszkák, a mostaninál pedig ezek dizájnja is frissült. A jelenlegi változat jó eséllyel már elég közel áll a véglegeshez.

Új hangerő állítási felület (Android 15 Beta 2)

Amikor megnyomjuk a hangerő gombot, akkor egy az eddigiekhez hasonló csúszka jelenik meg, viszont a három pont megérintése után felugró további beállítások már jelentősen megváltoztak. Az újítás persze nagyrészt csak vizuális, de egy sokkal látványosabb, jobban látható felületet kapunk.

Jelenleg tehát a második béta verziónál tart az Android 15 fejlesztése, és a nyáron még legalább két további béta várható. A rendszer kész változata csak valamikor ezek után, szeptember-október környékén jöhet. Tavaly egyébként október 4-én indították útjára az Android 14-et, kezdve a Pixel telefonokkal, de utána nem sokkal megindult a szélesebb körű frissítés más gyártók esetében is.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid