Magyarországon is megjelenhet a Google Pixel 8a

0

Hamarosan forgalomba kerül a Google Pixel 8a, a keresőóriás új középkategóriás okostelefonja, amelynek bemutatóját a májusi I/O fejlesztői konferencián tarthatják. A készüléket már láthattuk renderelt képeken, hallottunk róla ezt-azt, és most ismét a szóbeszédek kereszttüzébe került. Többek között azt beszélik róla, hogy kapható lesz Magyarországon is.

A Google Pixel 8a állítólag többe fog kerülni, mint elődje, de szerencsére nem a semmire fogjuk fizetni a felárat. Az okostelefon állítólag 120 Hz-es kijelzővel lesz felszerelve, elsőként a középkategóriás széria történetében. Meghajtásáról Google Tensor G3 lapkakészlet gondoskodhat, ugyanez a chipset hajtja a jelenlegi zászlóshajókat, vagyis a Pixel 8 és 8 Pro modelleket.

Visszatérve a megjelenítőre, a készülék kijelzője képes lesz akár 1400 nites fényerővel tündökölni HDR tartalmak megjelenítésekor, ami pedig a dizájnt illeti, nagyjából ugyanazt kapjuk, mint a Google Pixel 8 mobilok esetében. Ami a Google Pixel 8a-t még érdekesebbé teszi, hogy DisplayPort támogatással is rendelkezni fog, vagyis külső képernyőkkel is használhatjuk majd. Fotózás szempontjából ugyanazt kapjuk, mint az előző modell esetében, a készülék ugyanis megörökli a Pixel 7a kameráit.

A Google Pixel 8a kapcsán a legizgalmasabb értesülés az, hogy még több régióban lesz kapható. Jelenleg 21 országban tudunk hivatalosan Pixel 7a okostelefont vásárolni, de a 8a modell további országokban  is felkerülhet a boltok polcaira.

Csehország, Észtország, Finnország, Románia, Litvánia, Lettország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia mellett nálunk Magyarországon is be lehet majd szerezni a készüléket, ha hihetünk a legfrissebb értesüléseknek. A Google Pixel 8a a szóbeszédek szerint 570 eurós (~ 225 ezer Ft) áron lesz kapható az európai régióban, de persze dübörgő gazdaságunkban kicsit vastagabb árazásra lehet számítani.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid